Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Horváth Viola Hanga

Korábbi értékelések

Tóth Laura

5
Értékelés: 5
Első online konzultációnk előtt, hosszasan azon gondolkodtam, hogy mit is fogok mondani, hogy jó benyomást tegyek egy olyan személyre, akinek az a munkája, hogy segítsen az embereken és feltétel nélkül elfogadja őket olyanoknak amilyenek, átlásson a maszkokon.... Most az sokadik konzultáció után rájöttem, hogy mennyire vicces is volt ez az egész, amit akkor gondoltam. Nem kell semmiféle jó benyomást keltenem, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a konzultációk után minden nappal közelebb kerülök ahhoz az emberhez, aki magabiztosan tud nemet mondani másoknak, egyszóval egészséges önképet kezdek alkotni magamról. Kezdem megérteni, hogy a dolgok nem csupán feketék és fehérek, lehetnek akár szürkék, barnák, kékek, mindezt a "közös munka" során kezdtem el felfedezni. Téhát összességben, amit szerettem volna mondani az az, hogy én nagyon örülök, hogy akkor azon a napon elhatároztam magam és Violát választottam, és mindenkinek csak ajánlani tudom :))))

Feimann Zsófi

5
Értékelés: 5
Évekig azt éreztem, hogy én mindenki problémáját meghallgatom, az enyémekre azonban senki nem kíváncsi, segíteni pedig még annyira sem szerettek volna. Volt már egy kevésbé jó tapasztalatom pszichológussal, ezért első alkalommal féltem elmenni Violához, de pozitívan csalódtam. Mindig meghallgatja a legapróbb részletekig figyel, és miután befejeztem a mondanivalóm minden problémát egyesével megvizsgálunk és próbálunk közösen rájönni az ok-okozatokra. Minél több konzultáción vagyunk túl a fejlődést annál jobban érzem magamon. A magamról alkotott képem is sokat javult, valamint az emberi kapcsolataimat és az életem történéseit is sokkal könnyebben és határozottabban tudom kezelni mint előtte. Nem bántam meg, hogy adtam még egy esélyt a pszichológusoknak, és azon belül Őt választottam.

Pék László

5
Értékelés: 5

Török Emese

5
Értékelés: 5
Évek óta depresszív hangulat és önsanyargató gondolatok gyötörnek. Az életem során több traumával kellett szembenéznem. A 2019-es év végére elfáradtam lelkileg, pszichésen, úgy éreztem, összeroppanok. Egyre gyakoribbá váltak a sírással és elzárkózással töltött napjaim, amelyek a mindennapi hangulatomra és az elvégzendő feladataimra is rátették a bélyegét. Egyre több programot mondtam le, kedvtelenül töltöttem inkább a napjaimat otthon. Elhatároztam magam: segítséget kell kérnem, ki kell lábalnom ebből a már tarthatatlan állapotból. Nővérem hatására belefogtam a megfelelő szakember keresésébe, így találtam rá Violára. Az első alkalomkor nagyjából feltérképeztük a konzultációm lefolyását, továbbá, hogy az életem mely részeihez szeretnék segítséget, útmutatást kérni. A sokadik konzultáción túl, egyértelműen kijelenthetem, hogy pozitív irányt vett az életfelfogásom és a lelkiállapotom. Gyászfeldolgozással kapcsolatban már jártam csoportos foglalkozáson, de a vele elért eredmények messze túlmutattak az eddigieken. Többek közt nőtt a magabiztosságom, sokkal derűlátóbban állok a dolgokhoz, és nem egyből a negatív oldaláról közelítem meg őket, ami ebben a mai stresszes világban elengedhetetlen. Ezeket a változásokat a körülöttem lévő emberek is észrevették, ami abszolút visszajelzés számomra, hogy ezt szerettem volna elérni. Viola nagyon barátságos és segítőkész, az őszinteség soha nem jelentett nehézséget vele. Tényleg bármilyen témában tud olyan tanácsot, szemléletet adni, amire előtte az ember sosem gondolt volna, vagy meg se fordult a fejében. A foglalkozásokon kívül, a mindennapokban, kiváltképp, ha adott szituációkkal kerülök szembe, minden hasznos tanácsa felelevenedik bennem és könnyebben veszem az akadályokat. Mindezeken felül, a múltamban is képes voltam olyan dolgokat helyretenni, amik a tudtom nélkül mérgezték a jelenemet. Az egész életére hasznos útravalót kaphat Violától az, aki nem szégyellvén problémáit felkeresi, és együtt találnak megoldásokat rá. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Pszichológus's blogposts

Horváth Viola Hanga képe
Ellenőrzött szakember

Mit tanított nekünk a koronavírus? Avagy hogyan fordítsuk előnyünkre a járványhelyzetet? #2_Hogyan készüljünk fel a nem várt eseményekre?

A „Mit tanított nekünk a koronavírus? Avagy hogyan fordítsuk előnyünkre a járványhelyzetet?” cikksorozat első részében a nem várt eseményekkel foglalkoztam, és azzal, hogy hogyan lehet átkeretezni a stresszt keltő helyzeteket, észrevenni a bennük rejlő lehetőségeket, majd ezeket önmagunk javára fordítani.

Horváth Viola Hanga képe
Ellenőrzött szakember

Mit tanított nekünk a koronavírus? Avagy hogyan fordítsuk előnyünkre a járványhelyzetet? #1_Mik a nem várt események?

A koronavírus váratlanul ért mindenkit, érkezését nem lehetett előre látni, ezáltal lehetőségünk sem volt felkészülni a járványra. Taleb elnevezése szerint egy igazi fekete hattyúval van dolgunk, ami sok emberre nagy hatást gyakorol, mind pszichésen, mind mentálisan, mind emberi kapcsolatokat tekintve. Ugyebár nem szeretnénk újból átélni, hogy fenekestől felfordul az életünk, és azt érezni, hogy visszakerültünk a start mezőre, ahol kezdhetjük elölről felépíteni az életünket? Természetesen nem! Vajon mit lehet tenni efféle nem várt helyzetekben?

Oldalak