Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Horányi Eszter

Korábbi értékelések

Tom

5
Értékelés: 5
Szemèlyes, figyelmes, nem pròbál sablonokat rám erőltetni. Nagyon sokat változtam az utòbbi èvben ès ennek egy fontos alapja volt Eszter segìtsège!! Köszönöm ès nagyon ajánlom!

Anita

5
Értékelés: 5
Nagyon hálás vagyok Eszternek, hogy segített megszabadulnom az állandó szorongásaimtól. Újra tudom élvezni az életet, csak ajánlani tudom!

Virág

5
Értékelés: 5
Nagyon sok segítséget, megértést, támogatást kaptam! Eszter empatikus, felkészült, lelkiismeretes szakember. Ajánlom őt és hálás vagyok!

Virág

5
Értékelés: 5
Nagyon rossz passzban voltam,mikor felkerestem Esztert. Végig azt éreztem, hogy nagyon figyel rám, hogy mellettem van, hogy megért. Erre volt szükségem! Segítségével fokozatosan találtam új utakat magamban és kívül is. Sokat köszönhetnek neki! Nagyon jó pszichológus, nagyon jó ember!!!

Zoltán

5
Értékelés: 5

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Horányi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Az önmonitorozó ősembertől a szociális szorongásig - I. rész

Az ember alapvetően társas lény, szükségünk van szociális kapcsolatokra ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan és biztonságban érezzük magunkat. Az emberiség fejlődéstörténete során a csoportban való lét bizonyult adaptívnak, már az ősember is könnyebben megküzdött a rá leselkedő veszélyekkel, ha nem egyedül, hanem társaival nézett szembe velük. Az, hogy igényeljük mások társaságát (a valahová tartozás az egyik alapmotívumunk), tehát evolúciósan kódolt bennünk, mivel az évmilliók során a túlélésünket szolgálta.

Oldalak

Pszichológus válaszol

pánikbetegség

Doktornő /Doktor úr ! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy egyre gyakrabban jelentkeznek pánikroham-szerű tünetek, szinte a legkisebb váratlan dolog képes kiváltani. Eddig képes voltam ezeken átlendülni, de már kezdem úgy érezni, hogy kevés vagyok hozzá. A sírógörcs sajnos nagyon feltűnő, ha több ember van körülöttem, szinte vonzza a tekinteteket. Lassan kezdem magam mellől ellökni a szeretteimet is emiatt. Mit tudnék tenni? Válaszát előre is köszönöm.

szorongás

Tisztelt Pszichológus! Az a problémám, hogy folyamatosan szorongok. Egy szorongó gépezet az agyam. Valami miatt mindig aggódok. Mindig találok magamnak valamit és hetekig szorongok, az esetek 99,99%-ban azonban nem jön be, ami miatt szorongok - Hála Istennek! Már gyerekként is ilyen voltam és rá lehet fogni egy két élethelyzetre ami ezt kiválthatta, mégsem hiszem, hogy ez lenne a kulcsa a megoldásnak. Próbáltam különböző "elterelő" taktikákat is, de a gondolataimat nem tudom elterelni semmivel. Próbáltam magam "jólérezni", spontánnak lenni, de ez sem megy nekem. Évek óta próbálok javítani,

Oldalak