Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hollósy-Vadász Gábor

Korábbi értékelések

Judit

5
Értékelés: 5
Önismeret fejlesztéséből kitűnő.

PP

5
Értékelés: 5

T

5
Értékelés: 5
Gábor, nagyon segítőkész volt hozzám, egy nehéz élethelyzetben sokat segítettem nekem. Ajánlom mindenkinek!

Cs

5
Értékelés: 5
Életem egy szakaszában úgy ereztem, hogy pszichologushoz kell forduljak. Gábor nagyon segitőkész és megértő volt. A közös munka eredményeként ėletem pozitvan megváltozott. Ajánlom midenkinek!

Pszichológus's blogposts

Hollósy-Vadász Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Az empátia a gyereknevelésben

Buda Béla (1980) szerint a csecsemő és a gyermek neveléséhez szükséges az empátia megléte, a csecsemő csak sírásán és mozgásán keresztül tudja kifejezni önmagát. A csecsemő növekedésével egyre fontosabbá válik, hogy az édesanya megfelelő ingereket adjon át a gyermekének, amihez az anyának fel kell tudnia ismerni a gyermeke érzelmi állapotát. Ezek mellett az édesanyának szintén képesnek kell lennie arra, hogy megértse a gyermekének a szükségleteit.

Hollósy-Vadász Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Az empátia és a vezetés

Buda Béla (1980) szerint az empátia felhasználásával jobban és alaposabban meg lehet ismerni egy másik embert, illetve a jelenlegi helyzetét, ugyanakkor sok erőfeszítést is igényel, hiszen az empátia megköveteli, hogy tovább tartsuk fent a másikkal a kommunikációt, erőteljesebben odafigyeljünk rá, amihez jelenetős idő befektetés szükséges.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Házasság?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 6. éve vagyok együtt a párommal, jelenleg 28 évesek vagyunk. Kapcsolatunk első évében összeköltöztünk, lakás és autvásárláson, stabil életvitel kialakításán túl vagyunk. Heves vitáink folynak arról, hogy mit gondolunk a házasság témájáról. Két éve kérem, hogy történjen valamit és lépjünk előre. Ő köti az ebet a karóhoz, hogy így már ciki lenne, hogy ennyit emlegetem és ne emlegessem kb egy másfél évig és majd utána ha akar megkér... Tehát ha bennem van a hiba ami igen valószínű, hogyan tudom megemészteni, hogy nem leszek soha feleség és hogyan tudok lemondani e

Mi lehet a baj?

Néhány hónapja állandó rosszullétre figyeltem fel, aztán ehhez társult a nem alvás. szép lassan az öngyilkossági gondolatokig is eljutottam. A háziorvosom pszichiáter felkeresését tanácsolta. Meg is történt. Frontint és floxetet kaptam. Mostanáig nem is volt nagy gond. Azonban az elmúlt hetekben feltűnt, hogy olyan érzésem van, mintha "valaki a fejemben járna" illetve sokszor érzem úgy mintha a közelemben állnának, pedig egyedül vagyok. Éjszaka felriadok arra, hogy valaki van a lakásban de közben nincs senki. Nagyon zavar mert utána még órákig olyan mintha ott lenne. Kezdem úgy érezni,

Oldalak