Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hátszegi Eszter

Korábbi értékelések

Gásztai Púbor

5
Értékelés: 5
Eszter... Hátszegi. Gondolnank, onnan Déva s Vajdahunyad mellöl, de nem. Inkabb egy olyan vilagbol, egy olyan orszagbol ahol nem ciki az érzelem... és nem ciki ha atélik és kimutatjak. ...ahol virag nöl minden könycsepp utan s ahol mázsákat hatra hagyva int bucsut az ember az ilyen Esztereknek. :) ...ahol - noha allitolag nem javalt - mar-mar egy asztalhoz ült az atölelö empatia a tüzzel, vizzel, földdel s levegövel, megalkotva ezzel egy uj Pentagrammat, mely igy méltan tündököl a tisztasag, a megnyugvas, a szépség és harmonia szimbolumaként. Igen, nala lesz együttérzés. Még jo, hisz Ember. :) Nem is akarmilyen. Kis varazslo leany. Mint Vitray anno... Csak ülök és mesélek... aztan egyszer csak hopp, ki van pipalva a probléma, tova tünt a gond. Nem két nap, de ez egy ilyen történet. Probald ki!

Valkó Rita

5
Értékelés: 5
Eszter nagyon sokat segített egy nehéz időszakban. Kedves, de mégis határozott volt, biztonságban éreztem magam :) Köszönöm!

Pszichológus's blogposts

Hátszegi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

"Minden az én hibám!" - megküzdés a belső kritikussal, 2. rész

Az előző részben belső kritikusunk természetét, eredetét jártuk kicsit körbe. A blogbejegyzés második részében megosztok még néhány technikát, amivel megközelíthetjük saját belső kritikusunkat.

Válasszuk el a múltat a jelentől!

Belső kritikusunk eredetét ismerni azért is fontos, mert segít elkülöníteni a múltunkat a jelenünktől. Mairanz szerint a belső kritikus gyakran egy múltbéli eseményből származó projekció.

Hátszegi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

"Minden az én hibám" - megküzdés a belső kritikussal - 1. rész

 

„Annyira szerencsétlen vagyok! Mindig az én hibám minden. Semmit sem vagyok képes jól csinálni. Mi baj van velem? Nem érdemlem meg a boldogságot. Nem érdemlem meg a sikert.”

A belső kritikusunk sokszor a fentiekhez hasonló, egyértelmű üzeneteket küld. Máskor olyan halk, visszafogott, hogy szinte a létezéséről sem tudunk. Mégis, a háttérben kifejti erejét, meghatározva cselekedeteinket, gondolatainkat, akadályt képezve céljaink megvalósításában.

Oldalak