Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hátszegi Eszter

Korábbi értékelések

Valkó Rita

5
Értékelés: 5
Eszter nagyon sokat segített egy nehéz időszakban. Kedves, de mégis határozott volt, biztonságban éreztem magam :) Köszönöm!

Pszichológus's blogposts

Hátszegi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

"Minden az én hibám" - megküzdés a belső kritikussal - 1. rész

 

„Annyira szerencsétlen vagyok! Mindig az én hibám minden. Semmit sem vagyok képes jól csinálni. Mi baj van velem? Nem érdemlem meg a boldogságot. Nem érdemlem meg a sikert.”

A belső kritikusunk sokszor a fentiekhez hasonló, egyértelmű üzeneteket küld. Máskor olyan halk, visszafogott, hogy szinte a létezéséről sem tudunk. Mégis, a háttérben kifejti erejét, meghatározva cselekedeteinket, gondolatainkat, akadályt képezve céljaink megvalósításában.

Hátszegi Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan használjuk az írást, mint tudatosságot, személyiségfejlődést segítő eszközt?

Számtalan cikk értekezik arról, hogy a naplóírásból milyen előnyök származhatnak. Segítségével személyiségfejlődésünket, de akár gyógyulásunkat is felgyorsíthatjuk. Lynda Monk, a „Writing Alone Together” című könyv szerzője a saját bőrén tapasztalta, milyen pozitív változásokat hozott az életébe az írás. Segítette abban, hogy harminc éves korában ki merjen lépni első házasságából, és egy szigetre költözzön egyedül. Előre mozdította abban, hogy otthagyja állását, és nekifogjon saját vállalkozásának.