Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Harsányi Kata

Korábbi értékelések

Kis Tamás

5
Értékelés: 5

Varga Dániel

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Harsányi Kata képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan kezeljük a változásokat?

Közhelyesen hangzik, de az élet tele van változással.

Egyik helyzetben még a home office kihívásaihoz kell alkalmazkodnunk, a másik pillanatban pedig már a „normál kerékvágás” jelenti az újdonságot. Bármennyire is legyen az élet szerves része, a folyamatos változás jelentős mentális megterhelést jelent. Egyesek persze könnyebben, rugalmasabb megbirkóznak az ilyen helyzetekkel, mint mások, de a szorongás emelkedése általános jellemzőnek mondható a változó helyzetekben.

Harsányi Kata képe
Ellenőrzött szakember

Miért repül így az idő? És máskor mért áll meg?

Az időészlelés témája jóideje foglalkoztatja a kutatókat, és mára bizonyossá vált, hogy egy-egy esemény időtartamának megélése nagyon is személyes.

Biztosan veled is előfordult már, hogy leültél egy könyvvel a kanapéra reggel, és legközelebb arra eszméltél, hogy villanyt kell kapcsolnod, mert besötétedett. A percek, sőt az órák is csak úgy elrepültek, amire több magyarázat is lehetséges.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Elhunytak a szüleim

Szép napot kívánok! Kata vagyok 47 éves 2011 februar4en elhunyt apukank rak beteg volt sajnos a korhazba nem engetek be hozza tehat el bucsuzni se tudtam tole.Nagyon nehez meg most is elhinni hogy nincs .Nem ott elek ha nem 50 km meszeb es igy olyan mintha othol lenne .Anyukank 2019 április 10 en hunyt el április 25en volt a temetése .A kethugomal egyutt gondoztuk fel valtva latuk amin keresztul megy es a vegen mar olyanokat mondot ami nagyon rossz volt .En nem tudom hogy most azert nem tudok azota ki menni hozzajuk a temetobe vagy nem tudom felek nagyon latni azt hogy nincs .Nem tudom mit te

Férjem azt hiszi h rossz nekem!

Jó napot! Mit tegyek annak érdekében h férjem ne higye azt h rossz amit ad nekem?! El vált már 1 szer abban kapcsolatban folyton ezt mondták neki! Próbálok mindig mindet meg tenni h lássa h igen is jó ember! De sajnos mindig zsák utcába kerülök! Mit tegyek h nelegyen így!

Oldalak