Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Harsányi Kata

Korábbi értékelések

Ujváry Szilvia

5
Értékelés: 5

Kis Tamás

5
Értékelés: 5

Varga Dániel

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Harsányi Kata képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan ápold a kapcsolataidat a pandémia idején?

Ez az időszak kifejezetten próbára tesz minket, beleértve a személyes kapcsolatainkat. A bezártság miatt sokan magányosnak érzik magukat, de még azok a szerencsések is küszködnek szeretteik távolságával vagy éppen a beszűkült élettérrel, akik szerető társakkal élnek együtt a karanténban.

A stresszel való megküzdésben hatalmas szerepe van a társas hálónak, vagyis saját jóllétünkért is teszünk, amikor odafigyelünk kapcsolataink ápolására. A következőkben néhány egyszerű tippet olvashatsz, melyek segítenek ebben:

 

Fejezd ki a szereteted!

Harsányi Kata képe
Ellenőrzött szakember

Elvárások szorításában

Az életünk során számos szerepben kell helyt állnunk, melyek más-más feladatokkal, felelősséggel és elvárásokkal járnak. Egyes szerepek egészen magától értetődően, mondhatni ösztönösen belénk kódolva is megnyilvánulnak (pl. gyerek szerep, testvér szerep, stb.), míg másokat inkább választhatunk magunknak (pl. gazdi szerep). Legyen szó „örökölt” vagy éppen választott szerepről, elmondhatjuk, hogy ezek az esetek jelentős részében kapcsolatokban nyilvánulnak meg.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Elhunytak a szüleim

Szép napot kívánok! Kata vagyok 47 éves 2011 februar4en elhunyt apukank rak beteg volt sajnos a korhazba nem engetek be hozza tehat el bucsuzni se tudtam tole.Nagyon nehez meg most is elhinni hogy nincs .Nem ott elek ha nem 50 km meszeb es igy olyan mintha othol lenne .Anyukank 2019 április 10 en hunyt el április 25en volt a temetése .A kethugomal egyutt gondoztuk fel valtva latuk amin keresztul megy es a vegen mar olyanokat mondot ami nagyon rossz volt .En nem tudom hogy most azert nem tudok azota ki menni hozzajuk a temetobe vagy nem tudom felek nagyon latni azt hogy nincs .Nem tudom mit te

Férjem azt hiszi h rossz nekem!

Jó napot! Mit tegyek annak érdekében h férjem ne higye azt h rossz amit ad nekem?! El vált már 1 szer abban kapcsolatban folyton ezt mondták neki! Próbálok mindig mindet meg tenni h lássa h igen is jó ember! De sajnos mindig zsák utcába kerülök! Mit tegyek h nelegyen így!

Oldalak