Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Fülöp Erika

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
11-12 éves koromban családon belüli nemi erőszak áldozata voltam, majdnem egy éven keresztül. Ezt követően az évek során igyekeztem elnyomni magamban ezeket a történéseket, hosszú évekig úgy éreztem ez így elég is lesz. A szexuális életem nem volt éppen tökéletes de úgy gondoltam ez így még megfelelő. 30 évesen szültem, ami nagy fordulópontot jelentett az életemben. Eleinte ennek minden boldogságát át tudtam élni, de ahogy telt az idő, kisfiam 2 éves korára már teljesen mélypontra jutottam. Zavart kisfiam ragaszkodása, a folyamatos együttlét, a közös foglalkozások, úgy éreztem nem szeretem Őt, és a párkapcsolatom is mélypontra került. Rettegtem hogy esetleg újra teherbe esek, és már kezdtem elfogadni hogy szét fog esni a családom és a kisfiamat biztosan az édesapjánál hagyom én pedig elköltözöm. Ezen a ponton villant be hogy állj! Ez így nem normális, segítségre van szükségem hisz anya vagyok, szeretnem kellene a gyermekem, és tennem kell a családunkért. Ekkor kezdtem el Erikához járni. A terápia során kiderült hogy a múltbéli elnyomott emlékek törtek felszínre, és ráadásul az is, hogy minden miatt ami történt, magamat okolom. Emiatt nem tudtam elviselni a kisfiamat. Mára a múltam sötét foltjáról már beszélni tudok, máregyáltalán nem okolom magam, nem zaklat fel a téma. Imádom a kisfiamat és minden erőmmel igyekszem bepótolni az elvesztegetett anya-fia időt. Nem győzöm megköszönni Erikának!

Noémi

5
Értékelés: 5
Erikát évek óta húzódó, egyre súlyosbodó szorongással, kényszeres tünetekkel kerestem fel akkor, amikor már nem láttam kiutat. A kényszerbetegség az életem minden területére rányomta bélyegét: házasságom szétesőben volt, szinte ki sem mozdultam otthonról, képtelen voltam pihenni. Mindenre kiterjedő szabályrendszert állítottam fel, ami igencsak megnehezítette a mindennapokat, annyira lelassított, hogy már a legegyszerűbb dolgok is (pl. egy kipakolás bevásárlás után) órákat vettek igénybe , s ha valaki csak egy kicsit is megsértette a kis világom szabályait, teljesen kiborultam: dührohamok és sírógörcs gyötört egymást váltva. Erika segítségével néhány hónap alatt visszanyertem az életkedvemet. Kezdettől fogva meglepően nyíltan tudtam Vele beszélgetni bármiről, annak ellenére, hogy nagyon zárkózott vagyok. Igazán pozitív élmény volt számomra a terápia, melynek során rengeteg mélyen gyökerező dolgot tártunk fel, s életre szóló módszereket sajátítottam el. Erika profizmusa az első pillanattól nyilvánvaló volt, kérdéseivel, végtelen kedvességével, segítőkészségével könnyen bukkantunk rá a lelki blokkokra. Mivel hosszú ideje húzódó problémám volt, a klasszikus kognitív módszerek nálam nem igazán működtek, ezt látva Erika váltott, s megtalálta a megfelelő technikákat, amelyekkel látványos javulást értünk el. Ma újra tudok mosolyogni a világra, a dührohamok megszűntek, dolgozom, a házasságom is rendeződött, összességében jól érzem magam. Örökké hálás leszek Erikának mindezért. Hihetetlenül sokat segített, nélküle nem ment volna.

Nikolett

5
Értékelés: 5
Erikát, egy kolléganőm ajánlásával, akkor kerestem fel, amikor úgy éreztem, egyedül már biztosan nem tudok túllendülni a rajtam eluralkodó szorongáson és kedvtelenségen. Szakítottam a vőlegényemmel, volt egy autó balesetem, a munkám már kicsit sem tett boldoggá és a családomat is teljes elkeseredettségbe kergettem azzal, hogy senki nem tud nekem segíteni, én pedig napokig csak ülök a szobámban és sírok. Gyakorlatilag miattuk kértem segítséget, őket nem akartam tovább bántani. Erikánál, minden túlzás nélkül, az első perctől kezdve feloldódtam. Mindenben meg tudtam nyílni, és kérdéseivel, tanácsaival segített abban, hogy megtaláljuk a legnagyobb problémáim okozóit. Szorongó, mindenért önmagát hibáztató, instabil nőként kezdtem el hozzá járni. Néhány hónap alatt viszont elérte, hogy újra tudjak örülni a jó dolgoknak az életben, hogy képes legyek "nem"-et mondani másoknak, hogy ne higgyem azt, hogy minden rosszról, ami velem vagy másokkal történik én tehetek. Sokkal magabiztosabb lettem, ami a magánéletemben és a munkahelyemen is "előléptetett". Örökké hálás leszek neki azért, mert segített kimászni abból a gödörből, amibe kerültem, és megmutatta az eszközt, amivel erre bármikor képes lehetek a jövőben is.

Bence

5
Értékelés: 5
Nem nagyon volt kedvem semmihez, motiválatlannak éreztem magam, mikor felkerestem Erikát. Kényszeresen próbáltam megfelelni másoknak és nem tudtam jól kezelni a szüleimmel való kapcsolatom sem. Ráadásul pont ebben az időszakban kellett elkészítenem a szakdolgozatom, ami így a "szokásosnál" sokkal rosszabbul ment. Már pár találkozás után elkezdtem jobban érezni magam, és rövid idő alatt sikerült helyre tenni bennem a dolgokat, így újra motivált lettem és a szakdolgozat is elkészült. :) Jó szívvel ajánlom Erikát bárkinek, aki egy roppant kedves és megértő pszichológus segítségével szeretné rendezni a benne összekuszálódott dolgokat.

Máté

5
Értékelés: 5
Pániktünetekkel, néha előforduló rohamok miatt kerestem fel Erikát. A kezelés során sikerült feltárni az okokat, azokat is, amelyek mélyen voltak bennem és bőven túl mutattak tapasztalaton és tudatosságon. Erika a megfelelő eszközöket és gondolatokat biztosította számomra, amelyek lehetővé tették számomra a tudatosabb, mentálisan is egészségesebb életet. A kezdődő tüneteket magam sem vettem igazán komolyan, de már ekkor felkerestem Erikát. A tudatosságtól messze járva úgy viszonyultam a közös alkalmakhoz, hogy nekem itt nincs is teendőm, hiszen nem nekem kell a munkát végeznem. Akik hasonló cipőben járnak, azoknak csak azt tudom javasolni, hogy ezt a hibát igyekezzék elkerülni. A munka közös, de a Erika a tökéletes eszközöket fogja biztosítani, saját tapasztalatom alapján efelől nincs kétségem. Nagyon mélyről indultam végül, hiszen volt időszak, amikor a lakásból sem mertem kitenni a lábam, mára azonban normális, tünetmentes életet élek. Megtanultam felismerni saját jelzéseimet és kezelni a gondolataimat, valamint értékelni is azokat. Hálás vagyok a segítségéért.