Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Fendrik Bertalan

Korábbi értékelések

N. András

5
Értékelés: 5
Nagyon jó kvalitásokkal rendelkezik, sok területen jártas és fejlett empatikus érzéke egyértelműen látszik, ahogy segíteni próbál. Tiszta szívből ajánlom bárkinek, aki szeretne biztos és segítő kezekbe kerülni.

Pszichológus's blogposts

Fendrik Bertalan képe
Ellenőrzött szakember

Szembenézés a veszteségeinkkel

A gyász egy természetes emberi reakció a veszteségek kapcsán, amely hosszan tartó, erős lelki fájdalommal járó állapotként írható le. Érzelmi, fizikai, társas és spirituális szinten is kihat az életünkre. A veszteség kezdeti szakaszában a gyászolók sok esetben elárasztó szomorúságról számolnak be, mintha egyfajta „elszakadást” vagy érzelmi „zsibbadást” tapasztalnánk, zavarodottságot is átélhetnek. Az alábbi cikkben összefoglalom, amit tudok a gyászmunkáról, és annak kapcsán, hogy, mi segíthet a megküzdésben egy ilyen nehéz időszakban.

 

 

Fendrik Bertalan képe
Ellenőrzött szakember

A szorongásoldók veszélyei, avagy a benzodiazepinek mellékhatásai

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy miként hatnak a gyógyszerek a szorongásra. Milyen mellékhatásai lehetnek a szorongásoldóknak? El lehet-e őket valaha hagyni a gyógyszereket? A tapasztalatom, hogy ezt a témát sokszor nagy rejtély övezi, kevés információ áll a rendelkezésre erről a nyilvánosság előtt. Mind a gyógyszergyártóknak, mind a pszichiátereknek kellemetlen téma. Ennek kapcsán alaposabban utána jártam a dolgoknak, és megosztom veletek a tapasztalataimat.

Mi is történik a gyakorlatban?

Oldalak

Pszichológus válaszol

Elegem van az életemből.

28 éves vagyok. Sokat szenvedtem az évek alatt. Sokszor azon gondolkodom hogy van e még értelme ennek a nyomorult életemnek. Apám már lassan 3 éve megkeseríti az életemet. Elhord mindennek olyan szavakkal illet amit egy apa nem is mondhatna a gyerekének. Mindenkinek úgy állít be hogy én vagyok a rossz ő pedig a jó. Folyamatosan mocskol engem és ebben még az a rossz hogy senki még csak nem is szól neki pedig a legtöbben tudják hogy milyen rosszindulatú ember. Nem akarnak beleszólni mindig ezt mondják. Meggyűlöltette magát nálam. Egyszerűen nem tudok neki megbocsájtani. Sok fájdalmat okoz nekem

Szorongás hölgyek társaságában

Szép napot! 42 éves férfi vagyok. Gyakorlatilag gyerek korom óta fönnálló problémám az, hogy rendkívül szorongok a számomra vonzó hölgyek társaságában. Mindezek ellenére volt több párkapcsolatom is (az első 10 évig tartott) , de mivel az első benyomás amit kelteni tudok nem túl vonzó, ezért csak olyan hölgyekre van esélyem akik nem vonzóak a számomra túlságosan. Van több diplomám és jó egzisztenciám érdekes munkám, több ingatlanom, de önbizalmam nem sok. Van bennem egy irigység a nők irányába ami sokszor dühöt is generál feléjük. Irigylem azt hogy mennyire vonzóak tudnak lenni, ami nekem nem

Oldalak