Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Fendrik Bertalan

Korábbi értékelések

N. András

5
Értékelés: 5
Nagyon jó kvalitásokkal rendelkezik, sok területen jártas és fejlett empatikus érzéke egyértelműen látszik, ahogy segíteni próbál. Tiszta szívből ajánlom bárkinek, aki szeretne biztos és segítő kezekbe kerülni.

Pszichológus's blogposts

Fendrik Bertalan képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan állíthatod meg a katasztrofizálást?

A klienseimmel végzett munka során gyakori jelenségként tapasztalatom a katasztrofizálást, amit leginkább úgy lehet megragadni, hogy sokszor intenzív szorongás fogja el őket annak kapcsán, hogy az adott helyzetben a lehető legrosszabb dolog fog történni velük. A katasztrofizálásnak számos negatív hatása van: növeli a szorongást, a depressziót, és azt is előidézheti és sokszor bénító érzést okoz. Meggátolhat abban is, hogy olyan tevékenységet végezz, amit szeretnél.

Annak több oka van, hogy mért csinál ilyet az agyunk:

Fendrik Bertalan képe
Ellenőrzött szakember

A szakítás fájdalmának feldolgozása

Az elmúlt időszakban több ügyfelem is azzal keresett meg, hogy párjuk szakított velük, és nagyon nehezen tudták feldolgozni az elhagyás következményeként kialakult fájdalmukat.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Elegem van az életemből.

28 éves vagyok. Sokat szenvedtem az évek alatt. Sokszor azon gondolkodom hogy van e még értelme ennek a nyomorult életemnek. Apám már lassan 3 éve megkeseríti az életemet. Elhord mindennek olyan szavakkal illet amit egy apa nem is mondhatna a gyerekének. Mindenkinek úgy állít be hogy én vagyok a rossz ő pedig a jó. Folyamatosan mocskol engem és ebben még az a rossz hogy senki még csak nem is szól neki pedig a legtöbben tudják hogy milyen rosszindulatú ember. Nem akarnak beleszólni mindig ezt mondják. Meggyűlöltette magát nálam. Egyszerűen nem tudok neki megbocsájtani. Sok fájdalmat okoz nekem

Szorongás hölgyek társaságában

Szép napot! 42 éves férfi vagyok. Gyakorlatilag gyerek korom óta fönnálló problémám az, hogy rendkívül szorongok a számomra vonzó hölgyek társaságában. Mindezek ellenére volt több párkapcsolatom is (az első 10 évig tartott) , de mivel az első benyomás amit kelteni tudok nem túl vonzó, ezért csak olyan hölgyekre van esélyem akik nem vonzóak a számomra túlságosan. Van több diplomám és jó egzisztenciám érdekes munkám, több ingatlanom, de önbizalmam nem sok. Van bennem egy irigység a nők irányába ami sokszor dühöt is generál feléjük. Irigylem azt hogy mennyire vonzóak tudnak lenni, ami nekem nem

Oldalak