Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Fekete Flóra

Korábbi értékelések

Dóra

5
Értékelés: 5
Közel fél évig jártam Flórához önismereti konzultációra. A találkozók során fontos pontokra, sémákra és feladatokra mutatott rá, mindezt odafigyeléssel és a számomra megfelelő ritmusban. Az első találkozástól kezdve megteremtette azt a komfortérzetet, amiben könnyebben tudtam beszélni az engem érdeklő témákról, nehézségekről. Csak ajánlani tudom.

Dóri

5
Értékelés: 5
Az egyik legnagyszerűbb szakember akivel valaha találkoztam, pedig már a sokadik volt a sorban. Autogén tréningen jártam nála, de a beszélgetéseink legalább annyit segítettek a problémáim megoldásában mint a relaxációk. Hibátlanul találja meg az egyensúlyt a támogató segítés és a terapeutafüggőség kialakulása között, végig biztonságban (elfogadó közegben) éreztem magam az ülések alatt, és annak ellenére tudott még új dolgokra rámutatni, hogy már 15 évem van az önismereti útban. Inkább figyelőn hallgat mintsem állandóan véleményez, ha mégis megteszi, azt kérdésként fogalmazza meg és nem helyreigazítás vagy ítélkezés formájában, így finoman gördíti tovább az elmélkedésünket, nem durván és bántón. Mindenkinek szívből ajánlom.

Kovács Héda

5
Értékelés: 5
10 hetes autogén tréningre jártam Flórához. Már többször próbálkoztam különböző relaxációs technikákkal, meditációval, de itt éreztem először, hogy a relaxáció nem szükséges rossz, hanem élvezetes tevékenység. Nagyon jó élmény volt a csoportbeszélgetés is. Tetszett Flóra hozzáállása, és az, hogy kérdéseivel képes rátapintani fontos dolgokra, szembesíteni (mindezt nagyfokú empátiával) vagy akár rávezetni megoldási lehetőségekre.

Jocó

5
Értékelés: 5
Egy 10 alkalmas autogén tréningen vettem részt. Flóra egy nagyon kellemes személyiség, szakmailag felkészült és minden csoporttagra maximálisan odafigyel. Kiválóan vezette a csoportot és tartotta a kereteket. Hasznos és a hétköznapokba beilleszthető relaxációs technikákat tanultam, a hanganyagok minősége szuper, a kapcsolattartás és tájékoztatás is szuper volt.

Pomázi-Horváth Viktória

5
Értékelés: 5
A 10 hetes autogén tréning csoportfoglalkozáson vettem részt. Flóra nagyon kedves, empatikus csoportvezető, sokszor nem magyaráz, hanem inkább hozzáfűz valami olyasmi gondolatot, meglátást, hogy az illető elkezdjen másképp gondolkozni az adott dologról. Nagyon tetszett, hogy ha bekerült egy téma a közös beszélgetésbe, akkor azon végigmentünk, kinek mi a meglátása. Összességében kellemes és hasznos önismereti élmény volt.

Pszichológus's blogposts

Fekete Flóra képe
Ellenőrzött szakember

Rendezd az éved, hogy változhass!

Miért hasznos az önismereti évrendezés?

A tél a befelé fordulás időszaka, az év vége, az új év kezdete pedig remek alkalom a számvetésre.
Ez automatikusan eljön, a pároddal, a szűk családdal, barátokkal szükségszerűen szó fog esni az elmúlt év legfontosabb eseményeiről, és mindenki meg fogja állapítani, mit fog/kellene jövőre másképp tennie. Ebből születnek a néhány hétig, hónapig tartó fogadalmak, amiket csak kevesen vesznek komolyan, nem véletlen.

Miért ne tennéd tudatossá ezt a folyamatot? 

Fekete Flóra képe
Ellenőrzött szakember

Önismeret vs. önámítás

Amikor a kliensek egy része lehetőséget kap az önismereti munkára, támad egyfajta beszédkényszerük. Ebben sokszor erősen teret engednek asszociációiknak, hipotéziseket gyártanak, megmagyarázzák a történéseket vagy mások elemzésébe bocsátkoznak.

Oldalak

Pszichológus válaszol

rövid aktus - rossz gondolatok

Tisztelt Válaszadó! A problémám a következő: az év eleje óta a szexuális kapcsolatom a párommal problémás. Én vagyok az oka, sajnos a teljesítőképességem nagyon lecsökkent: nagyon hamar elmegyek. Ez eddig sosem volt rám jellemző, mindig is jó voltam e téren. Maga a szex nagyon jó, sőt azért tart csak rövid ideig, mert nagyon jó. Hosszú hónapok óta nem változott a dolog, és ez annyira frusztrál, hogy szinte már kerülöm a szexuális együttléteket, hogy elkerüljem a csalódást. Annyira nyomaszt és kétségbe ejt a dolog, nem tudom, mire véljem az egészet. Nagyon sokat gondolkodok a dolgon, mi lehe