Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

dr Gróf Csilla

Korábbi értékelések

László

5
Értékelés: 5
Legjobb szakember!

Pszichológus's blogposts

dr Gróf Csilla képe
Ellenőrzött szakember

A transzneműségről

A beköszöntött koronavírus pandémia és pánik hangulat ideje alatt az ország jelenlegi vezető koalíciós pártjának egyik tagja beterjesztett egy olyan törvényjavaslatot, mely gyakorlatilag „hasba rúgja” azokat az embertársainkat, akik transzneműséggel küzdenek.

„A törvény elfogadása esetén módosulna az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény, bekerülne a születési anyakönyvbe a születési nem, ami a javaslat szerint „az elsődleges nemi jelleg, illetve kromoszóma alapján meghatározott biológiai nem”.

dr Gróf Csilla képe
Ellenőrzött szakember

Szerelem „Korona” idején (avagy a "magányról....")

Jó pár hete, hogy a kormány kihirdette a vészhelyzetet. Amíg engem nap mint nap teljes lelki hullámvasútra ültetett ez a koronavírus-járvány, addig meglepődve tapasztalom, hogy a baráti körömben, s tágabb ismerősi körben nem kis mértékű szerelmi láz vette kezdetét az egészen eddig szingli, vagy szerelmi háromszögek szenvedő alanyaiként aposztrofált tagokat tekintve. Kivel-kivel ilyen vagy olyan nexusban vagyok, de persze előbb-utóbb azért bepillantást nyerek a magánéletükbe is, még ha nem is személyes kapcsolatként indult a megismerkedésünk.

Oldalak