Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Dr. Albu Mónika

Korábbi értékelések

Dr. Váradi Valéria

5
Értékelés: 5
Albu Mónikával végzett neuropszichológiai vizsgálat értékelése: Kényes vizsgálati terület a neuropsziochológia. Az emberben jogosan van némi szorongás, amikor elhatározza, hogy ebbe belevág. A pszichológiai vizsgálatnál szokásos lelki feltárulkozáson már kényelmetlen, de ezen kívül attól is reszketünk ilyenkor, hogy van-e organikus ok, s ha igen milyen súlyosságú / progresszivitású/ kimenetelű panaszaink hátterében, amely az ember egész további életét megpecsételi. Mónika nagyon empatiásan közelít a beszélgetéshez és kedves modorával, biztatásával ( még dicsér is sokszor!) hamar feloldja a helyzet nehézségét és baráti beszélgetésé alakítja azt át anélkül, hogy a professzionalitás csorbát szenvedne. Igen jó szakembernek tartom, örülök, hogy őt választottam.

Pszichológus's blogposts

Dr. Albu Mónika képe
Ellenőrzött szakember

Melyek a leggyakoribb szexuális problémák a párkapcsolatokban?

A párok életében előforduló kapcsolati konfliktusok gyakran tükröződnek a szerelmi- szexuális életükben  (vagy annak hiányában) is. Épen ezért nagyon sok párnak szüksége van segítségre a szexualitás területén is.  A szexualitás területén előforduló nehézségek azonosítása és megoldása nemcsak a szexuális életük javulását vonja maga után, hanem más problémák megoldását is elősegítheti, hiszen elég nehéz távolságot tartani vagy haragudni arra személyre, aki testi (és lelki) örömöket nyújt.

Dr. Albu Mónika képe
Ellenőrzött szakember

Mi a neuropszichológia?

A neuropszichológia a pszichológiának az a területe, amely az agy károsodásai (lehet veleszületett, genetikai agyi rendellenesség vagy szerzett agykárosodás) nyomán fellépő pszichés zavarok diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik. Egy olyan klinikai szakterület, amely ismert vagy feltételezett agyi rendellenességek (sérülés, betegség) következtében előállt kognitív (pl. memória, beszéd, észlelés, figyelem, stb.), viselkedési és érzelmi-emocionális problémák vizsgálatával foglalkozik.

Oldalak