Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Domján Mónika

Pszichológus's blogposts

Domján Mónika képe
Ellenőrzött szakember

Te gyakorlod az attribúciós irgalmat?

Philip Zimbardo „A Lucifer-hatás” című könyvében olvastam ezt a kifejezést, amelyet ő is egy kollégájától, Lee Ross-tól idéz, és nagyon találónak éreztem. Mégpedig a szociálpszichológia egyik alaptörvényének tekintett „alapvető attribúciós hiba” tudatos meghaladására vonatkozóan. Mit jelent mindez és miért olyan fontos?

Domján Mónika képe
Ellenőrzött szakember

Testünk üzeneteinek nyomában

Gyakran érzem úgy, hogy nehezemre esik elmagyarázni a szomatodráma módszerének lényegét, szellemiségét annak, aki most találkozik vele először. Váratlanul segítséget kaptam hozzá az egyik egyéni kliensemmel való szomatodrámázás közben, ami annyira megihletett, hogy egyből tovább is adom, amit tanultam belőle.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Aggasztó viselkedés

Jónapot kívánok! Olyan problémám lenne hogy a 4 éves kisfiam velem az édesapjával és az amyai nagymamájával nagyon csúnyán beszél,üt minket,ha nem úgy van valami ahigy ő szeretné akkor sikítva kiabál,folyamatosan buták és hülyék vagyunk!Nem fogad szót! Amikor 2 éves volt akkor vissza kellett mennem dolgozni és onnantól az apai nagypapája vigyázott/vigyáz rá!Ő tudja fegyelmezni neki szót fogad! Azt is tudni kell hogy sokszor fültanúja volt amikor az apukájával veszekedtünk! Szerencsére az óvódában nincs semmi magatartási probléma vele barátkozik szót fogad tudja hogy hogyan kell viselkedni!

Idegeskedek autó vezetéskor

Tisztelt Pszichológus úr/hölgy! Egy olyan problémával illetve kérdéssel fordulnák önökhöz hogy nem rég raktam le a B kategóriás jogosítványomat imádtam tanulóvezetőként vezetni mindig alig vártam hogy mikor mehetek vezetni, most alkalmaztak egy céghez ahol félig meddig autót is kell vezetni és biztonsági őrként is kell dolgoznom, itt amikor én ülök be a kormány mögé nem tudom miért de félek a forgalomtól és még le is fulladok elég sokszor még diesel autóval is, nem tudom mi történt velem mert nem merek a kormány mögé ülni, hogyan tudom leküzdeni a félelmemet?

Oldalak