Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Cseke Eszter

Korábbi értékelések

Eszter

5
Értékelés: 5
Sokat gondolkodtam, mire eldöntöttem, hogy felkeresek egy pszichológust, mert nem tudtam elképzelni, mit fogok mondani, hogy tudna nekem segíteni... Végül Eszterhez fordultam, és visszanézve, nagyon jó döntés volt. Az alkalmaknak hála, átformáltam a gondolkodásomat, ahogy magamat és a környezetemet látom, és az életem egyszerűbbé és könnyebbé vált ez által. Sokat köszönhetek neki.

Anna

5
Értékelés: 5
Eszter nagy segítségemre volt abban, hogy kiálljak magamért a családban, és végre felszínre kerüljenek a szőnyeg alá söpört problémák, amik engem már minden pillanatban gyötörtek. Patchwork család szövevényes konflikutasait segített kibogozni és megkeresni, hogy ki milyen szerepet/ket tölt be a családban, hol vannak az elakadások. Nézőpontváltással segített megérteni a többi ember viselkedését, jó kérdéseket tett fel, hogy a dolgok mögé tudjunk nézni. Támogató, kedves, megértő attitűdje segített abban, hogy őszinte legyen a beszélgetés. Nagyon köszönöm neki a terápiát és szívesen ajánlom másnak is, aki hasonló problémákkal küzd.

Névtelen

5
Értékelés: 5
Magzat elvesztése miatt kértem szakember segítségét, Eszterhez egy kollégája ajánlásán keresztül jutottam. A bemutatkozásában leírtakat abszolút meg tudom erősíteni; a veszteség feldolgozása mellett már kezdetektől fogva kimondott célja volt, hogy hosszabb távon is megtanuljam kezelni az ehhez hasonló traumákat. A terápiám során olyan eszközökkel ismertetett meg, amelyeket a gyászfeldolgozás mellett a magánéletem többi területén és a munkahelyemen is használni tudtam. Nagyon hálás vagyok neki, amiért gyorsan és hatékonyan segített feldolgozni a veszteséget, amihez a szakmai jártassága mellett a mindig pozitív és támogató személyisége is nagyban hozzájárult. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki a 'tüneti kezelés' mellett hosszú távú megoldást is keres a problémájára.

Pszichológus's blogposts

Cseke Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan ismerjük fel érzelmeinket?

A mindennapok során gyakori probléma az, hogy nem tudjuk kifejezni azt, amit érzünk. Van olyan helyzet, amikor tudjuk, hogy mit érzünk, de nem tudjuk megfelelően leírni, de előfordul olyan is, hogy mi magunk se tudjuk, mit is érzünk valójában. Mit tehetünk azért, hogy sikeresen azonosítsuk érzelmeinket?

Cseke Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Asszertivitás mint az önérvényesítés eszköze

Az asszertivitás egy szociális készség, ami jelentős befolyással van a hatékony kommunikációra. Amikor valaki asszertív, figyelembe veszi a másik gondolatait és kívánságait úgy, hogy közben tisztán és tisztelettel kommunikálja a saját akaratát, szükségleteit, pozícióját és kötődését másokhoz. Bármilyen szituációban vagyunk is, az asszertív embernek nem számít sem a téma, sem az, hogy melyik oldalon áll, mindig figyelembe veszi a másik embert is.

Oldalak