Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

B.Berni

5
Értékelés: 5
Egy-egy szóval, visszakérdezéssel olyan tükröt kaptam, ami többet jelentett számomra önmagam felismerésében,mint hosszú elemzések, hiszen egyszerű visszakérdezések voltak, amiken tényleg elgondolkodtam és ez tudott változást hozni a gondolkodásomban, az életemben. Továbbá segített a helyemre kerülni az életem több területén is,nem csak arra a területre hatott ki, amely problémával foglalkoztunk elsősorban.

Erika

5
Értékelés: 5
Katalin végtelenül kedves, türelmes szakember. Sokat segített az olykor meglepő kérdéseivel, hogy más megvilágításban is lássam problémás helyzeteimet. Hálás vagyok!

Kati

5
Értékelés: 5
Türelme, őszinte odafigyelése, kedvessége sokat segített abban, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz. Nagyon köszönöm !

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Ildi

5
Értékelés: 5
Segített abban, hogy felül tudjak kerekedni az életemben adódó stresszes szituációkon.

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Bántalmazó férfiak jellemzői

E három fő típusba sorolták a bántalmazókat a veszélyességi fokuk szerint: a legkevésbé veszélyes a “bűnbánó, aki ritkán bántalmaz, általában külső ok miatt és megbánja tettét. A középső kategóriába tartozik a “szorványos”, aki már veszélyesebb, gyakrabban alkalmaz erőszakot és ritkán bánja meg tettét. A legveszélyesebb a “sorozat”-bántalmazó, aki különféle személyiségzavarban szenvedhet, szisztematikusan és erősen bántalmaz, minden kapcsolatát ez jellemzi, egyáltalán nem látja be, hogy hibás lenne és nem változik.

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

A bántalmazott nők jellemzői

Bántalmazás esetén az erőszak nem szimmetrikus és nem kölcsönös a pár tagjai között; bántalmazó kapcsolatban szabad akarata már csak az egyik félnek van, a bántalmazók általában férfiak, míg a bántalmazottak nők; a kettejük közti dinamikus folyamat ismétlődő, és egyre erősebb erőszakot foglal magában.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak