Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bende Katalin

Korábbi értékelések

névtelenül

5
Értékelés: 5

B.Berni

5
Értékelés: 5
Egy-egy szóval, visszakérdezéssel olyan tükröt kaptam, ami többet jelentett számomra önmagam felismerésében,mint hosszú elemzések, hiszen egyszerű visszakérdezések voltak, amiken tényleg elgondolkodtam és ez tudott változást hozni a gondolkodásomban, az életemben. Továbbá segített a helyemre kerülni az életem több területén is,nem csak arra a területre hatott ki, amely problémával foglalkoztunk elsősorban.

Erika

5
Értékelés: 5
Katalin végtelenül kedves, türelmes szakember. Sokat segített az olykor meglepő kérdéseivel, hogy más megvilágításban is lássam problémás helyzeteimet. Hálás vagyok!

Kati

5
Értékelés: 5
Türelme, őszinte odafigyelése, kedvessége sokat segített abban, hogy vissza tudjak találni önmagamhoz. Nagyon köszönöm !

Név nélkül

5
Értékelés: 5

Tanácsadó szakpszichológus's blogposts

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Tudatos jelenlét – a mindfulness elméletben

Mi a tudatos jelenlét vagy mindfulness? A tudatos jelenlét lényege, hogy teljesen a mostban vagyunk; megfigyeljük, mit érzünk, mit gondolunk, mit akarunk most, ebben a pillanatban. A tudatos jelenlét azt jelenti, hogy megtanulunk észrevenni mindent, ami a testünkben, az elménkben és a környezetünkben zajlik akár kellemes, akár kellemetlen dolog: a gyomrunk korgásától az éppen kinyíló virágon át a szemerkélő esőig. A tudatos jelenlét által észreveszünk, érzékelünk mindent, ami az adott pillanatban történik, jelen van.

Bende Katalin képe
Ellenőrzött szakember

Az életközepi válság, mint lehetőség

Az életkor előrehaladtával jó esetben kialakul/kibontakozik az önreflexió, az önmagunkra: érzelmeinkre, gondolkodásunkra, tetteinkre, motivációnkra való rálátás képessége. Ez gyakran a 40. életév táján következik be.

Egzisztenciális krízisbe kerülve, magunktól eltávolodva rátekintünk az életünkre. Azt kérdezzük ilyenkor: „Hogyan tudok beavatkozni, hogy jobb legyen az életem?”

Életünk vertikális dimenziója megnyílhat magától, vagy akár események is rádöbbenthetnek arra, hogy köztünk és a halál között nincs semmi. Megváltozhat a gondolkodásmódunk,

Oldalak

Pszichológus válaszol

Problémás családtag segítése

Tisztelt Szakértők! Testvérem, 32 éves könnyen befolyásolható, heves érzelmekkel és indulatokkal rendelkező férfi. Sajnos gyakran kerül folytonos ördögi körökbe: tartozás, hazugság, hárítás és még rengeteg olyan dolog amikről én nem is tudok... A problémák halmaza első sorban a külön-féle illegális szerekhez vezette. Szüleim nyugdíjasok, tehetetlenek, magukba folytját a problémát, egyedül, érzelmekkel együtt küzdenek a problémával. Én személy szerint csak pár éve tudom, testvéremmel a kapcsolatunk egyre csak romlott, lassan már félek tőle, minden bizalmam elveszett. A családban nem beszélün

Oldalak