Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bácsi Lajos András

Korábbi értékelések

Lilla

5
Értékelés: 5
Először nagyon izgultam, azonban türelmével és hozzáállásával gyorsan oldotta a szorongásomat. Mindig jól éreztem magam.

Károly

5
Értékelés: 5
Feltétlen elfogadás, amit tapasztaltam. Úgy éreztem, hogy végre megért valaki.

Károly

5
Értékelés: 5

Kriszta

5
Értékelés: 5
Hozzáértő, empatikus, érdeklődő. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Károly

5
Értékelés: 5

Pszichológus's blogposts

Bácsi Lajos András képe
Ellenőrzött szakember

Önismeret

Ahhoz, hogy teljes, boldog életet tudjunk élni, megfelelő önismeretre van szükség. Ehhez nyújthat nagy segítséget egy pszichológus támogató közege. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy attól, hogy egyre jobb és mélyebb tudásom lesz arra vonatkozóan, hogy milyen is vagyok és miért lettem ilyen, attól még nem fogom jól érezni magamat, azaz nem csökkentem a szorongásomat sem. A megoldás a cselekvésben a rejlik. Hiába jár el valaki egy jó terápiába, hiába eszmél rá az összefüggésekre, a változás a terápián kívül a mindennapokban zajlik. A terápia (tanácsadás) egyfajta katalizátorként működik.

Bácsi Lajos András képe
Ellenőrzött szakember

Döntéseink, életfelfogások

Dönteni nem is olyan egyszerű. mindannyian észrevehetjük mindennapi életünk során, hogy halogatjuk a döntéseinket. Ez egyrészt azért van, mert túl sok a választási lehetőség és a lehető legjobbat szeretnénk kiválasztani, másrészt pedig félünk a döntésünk következményeitől és attól, hogy esetleg rosszul választottunk. Nem merünk bízni magunkban. A döntésünk után meg állandó megerősítőket keresünk, hogy igazoljuk döntésünk helyességét. A döntésben egzisztenciánk válik valóságossá, ha pedig halogatunk, akkor pedig létünk válik bizonytalanná.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Hogyan tovább

Üdvözlöm. Segítséget szeretnék kérni. Több területen van problémám. Nem tudom melyik lenne a helyes út. Lányommal nagyon rossz a kapcsolatom amit én nagyon helyre szeretnék hozni de nem tudom mi lenne a megoldás. Egy bonyolult kapcsolatban élek ami eléggé rossz irányba fordult. Egyedül nevelem kiskorú fiamat. Mindenkinek jót szeretnék tenni. S magamnak is hogy jól érezzem magam a bőrömben. Talán saját magamra is kellene gondolni így 51 éves koromra. Üdvözlettel: Marcsi

Mit tegyek hogy jobb legyen mi a bajom?

Kedves Doktor/Doktornő! A problémám a következő 19 éves lány vagyok,érettségi elött állok.Világéletemben 4es voltam irodalomból de az új tanárnál bármit teszek nem leszek jobb 3asnál.Készülök,házit írok mindent megteszek.Múltkor a tanár elkére az esszém mondván megnézi a jobb jegyért.2 esszém volt mondtam neki hogy melyik a jobb ám ő a rosszabbat kérte el így lerontotta a jegyem majdnem 4esről 3asra .Emiatt kikészülök de többet tanulni már nem bírok ha nem megyek iskolába a szemében én leszek a rossz pedig csak nem bírom ezt tovább szóval holnap nem megyek mert ma hánytam is de ezt persze nem

Oldalak