Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Andrási Betty

Pszichológus's blogposts

Andrási Betty képe
Ellenőrzött szakember

Fogadalmak vagy célkitűzés?

ÚJÉV új fogadalmak?
Szinte mindenki, de főként a nők tesznek szilveszterkor újévi fogadalmat. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy az emberek kb. 75 százaléka csalódik újra és újra önmagában, mivel – kutatások alapján – nem tudja az adott évben betartani magának vagy másoknak tett ígéretét.

Andrási Betty képe
Ellenőrzött szakember

Újra fókuszban a Nő!

Változó és folyton kavargó világunkban régi és mindennap megújuló arcú énedben azt a képet keresed, amelyben örömmel ismernéd fel: Ez ÉN vagyok!

Szüntelenül keresed azt a tükröt, amelyben igazi énedet láthatod meg. Létezik ez a kép? Hol ez a tükör? Ki az a nő, aki szembe néz veled nap mint nap?

A környezet, amely körülvesz Téged, ezernyi képet mutat neked a Nőről. Képet – szó szerint. Könyvek, újságok, plakátok, videók, filmek és a tévé képernyője.

Oldalak

Pszichológus válaszol

tanacstalan vagyok

Kedves Doktornő, Már 7 hónapja vagyunk együtt a párommal, de sajnos a tanulmányai miatt 800km távolság vagyunk egymástól. Igy indult a kapcsolatunk is, az újdonság varázsa miatt nagyon jól müködőtt, nem jelentett gondot számunkra, majd jött a nyár, amin minden napot , minden szabadidőnket együtt töltöttük . Nem éreztem úgy, hogy sok lenne számára, nekem sem volt sok, csak úgy elrepült ez a nyár. Nagyon harmonikus időszak volt, mint ahogyan az egész kapcsolatunk isSzeptember elsején viszont indult az egyetem és ő ismét elutazott. Nagyon nehezen tudtam megszokni nélküle, mivel maradtam én abban

tanulás

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet rávenni egy 12 éves gyereket a tanulásra? Mindig nehezen akart tanulni,de ez most már teljesen kikészít.Egész délután könyörögni kell neki hogy csinálja a leckét.Ha nehezen leül tanulni,abba sincs köszönet.Mindent csinál csak a leckét nem írja.Már jártunk tavasszal pszichológusnál,mert sokat fáj a hasa csendes,de sokat erősödött az önbizalma.Azt mondja nincs semmi gond iskolába,mégsem akar menni.Sokat pakol,van egy kis tic zavarai is.Orvoshoz jártunk vele.Ha nem vagyok itthon egyáltalán hozzá sem fog a házi feladatnak.Már belefáradtam a

Oldalak