Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Adamik Eszter

Korábbi értékelések

Barbi

5
Értékelés: 5
Mikor fél évvel ezelőtt szorongás miatt felkerestem Esztert, nem gondoltam, hogy ennyit fog változni az életem. Rengeteget tanultam magamról, sikerült legyőznöm egy régi félelmemet és elengednem egy mérgező párkapcsolatot. Az, hogy a terápia során többféle módszert is alkalmazott, segített felszínre hozni olyan érzéseket és gondolatokat, melyeket szavakkal nem tudtam kifejezni. Egy nagyon empatikus és rugalmas embert ismertem meg Eszterben, akihez bármikor szívesen fordulnék.

L.

5
Értékelés: 5
Eszter visszajelzései és szempontjai kincset érnek a fejlődésemben. Segítségükkel új megvilágításból tudom átgondolni a helyzetemet és kialakítani, merre is indulhatok el. Nagy türelemmel és figyelemmel, empatikus hozzáállással teremt biztonságos légkört, melyben igazán magamra tudok fókuszálni.

Mari

5
Értékelés: 5
Eszterben egy nagyon elhivatott, megbízható, szorgalmas és tehetséges szakembert ismertem meg. Sokat segített a problémám feldolgozásában, annak ellenére, hogy csak néhány alkalommal jártam nála.

Nándori Ágnes

5
Értékelés: 5

Éva

5
Értékelés: 5
Amikor megfogalmazódott bennem, hogy segítségre van szükségem, nem igazán tudtam merre induljak, de egy nagyon kedves barátom Esztert ajánlotta. Az adatlapját elolvasva először megijedtem, hogy a problémák, amikkel foglalkozik, mint ha rólam szólnának. Eszter segített a munkahelyi kommunikációm javításában, közelebb hozott a családomhoz és a barátaimhoz, neki köszönhetem, hogy elengedhettem egy régi párkapcsolatomat és mindazon dolgokat, amelyek már nem engem szolgálnak. Hétről hétre éreztem, hogy egyre több mindent tudok meg magamról, tanulok meg addig nehezen megélt helyzetekben megoldásra jutni, mondok ki olyan mondatokat, amiket addig magamnak sem mertem bevallani, azt érzem magabiztosabb lettem, merek megfogalmazni a véleményem és kiállni magamért. Nagyon sokat segített, hogy a beszélgetések végén feladatokat kaptam. A sok feladat közelebb hozott ahhoz, hogy a gondolataimat a Tőle kapott iránymutatások segítségével megfogalmazzam, az érzéseimet kifejezzem, akár lerajzoljam! A mai napig sokszor olvasom vissza vagy idézem fel ezeket, mert folyamatos segítségre lelek bennük. De nem csak a feladatok, hanem a foglalkozások során alkalmazott imagináció is észrevétlenül vezetett rá a keresett megoldásokra, hozta el azokat a válaszokat, amiket Eszter segítő közreműködése nélkül nem kaptam volna meg. Érdekes és egyben nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy Esztertől úgy kaptam válaszokat a magamnak megfogalmazott kérdésekre, hogy a beszélgetéseket irányító gondolatai által én fogalmaztam meg őket! Ezek a felismerések segítettek a legtöbbet, amiért hálás vagyok Neki. Pár hónap elteltével most azt érzem, hogy a korábban futott körök már nem ugyanoda térnek vissza, hanem előre haladnak és velük én is. Az Eszterrel való találkozásokra, ha a jövőben már nem is heti rendszerességgel fog sor kerülni - de megmaradnak, a továbbiakban is tudom, számíthatok Rá és bizalommal fordulhatok hozzá.

Pszichológus's blogposts

Adamik Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Az egyedül maradás réme (2. rész)

Kedves Olvasók!

Az első részben bemutattam, hogy milyen okok állhatnak az egyedül maradással kapcsolatos szorongás hátterében és ezekhez milyen fajta terápiás módszerek passzolhatnak: 

Adamik Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Az egyedül maradás réme (1. rész)

Kedves Olvasó!

Az egyedül maradás vagy a huzamosabb ideig tartó egyedüllét sokunk számára frusztráló vagy fájdalmas élmény. Többünknek nehéz megbékélni az egyedül maradás tényével. Egy válás, szakítás, egyedül töltött éjszaka vagy egy közeli hozzátartozónk halála is beindíthat szorongást bennünk: Úristen, nem leszek képes megoldani az életemet egymagam! Mihez kezdek én egyáltalán a párom nélkül? Szüleim nélkül nem érzem magam biztonságban!

Belső bizonytalanság, önbizalom

Oldalak

Pszichológus válaszol

Ugye ez nem normális a pszichiátertől?

Kedves Pszichológus! Egy éve járok pszichiáterhez, többek között azért is, mert gyermekkoromban szexuálisan bántalmaztak, és még most, 25 évesen is undorodom a szex minden formájától. Van hogy egy csóktól is teljesen bekattanok, bepanikolok , és megütöm a másikat, pedig tiszta fejjel sosem akarnám bántani. Egy ideje azt a megoldást találta ki a problémára a pszichiáter, hogy ha ő tanitgatna, megmutatná hogy a szex jó is tud lenni, az mindent megoldana. (Igen, ez úgy értendő, hogy azt szeretné hogy vele bonyolodjak szexuális kapcsolatba) Azt hajtogatja, hogy ezzel nem lenne semmi baj.

Orgazmuszavar

Tisztelt doktor úr /doktornő! Sajnos egy olyan problémám van, hogy szex közben és maszturbáláskor sem tudok a csúcsra jutni. Nagyon élvezem, de egy idő után úgy érzem pisilnem kell. Már próbáltam ezt az ingert figyelmen kívül hagyni és olyankor tényleg megtörtént az amitől tartottam. Nem tudom mi lehet velem a baj, volt már orgazmusom, igaz csak álmomban. Úgy tudom nincs gyerekkori traumám, nem tudom mi lehet a gond. Remélem tud segíteni.

Oldalak