Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Adamik Eszter

Korábbi értékelések

Éva

5
Értékelés: 5
Amikor megfogalmazódott bennem, hogy segítségre van szükségem, nem igazán tudtam merre induljak, de egy nagyon kedves barátom Esztert ajánlotta. Az adatlapját elolvasva először megijedtem, hogy a problémák, amikkel foglalkozik, mint ha rólam szólnának. Eszter segített a munkahelyi kommunikációm javításában, közelebb hozott a családomhoz és a barátaimhoz, neki köszönhetem, hogy elengedhettem egy régi párkapcsolatomat és mindazon dolgokat, amelyek már nem engem szolgálnak. Hétről hétre éreztem, hogy egyre több mindent tudok meg magamról, tanulok meg addig nehezen megélt helyzetekben megoldásra jutni, mondok ki olyan mondatokat, amiket addig magamnak sem mertem bevallani, azt érzem magabiztosabb lettem, merek megfogalmazni a véleményem és kiállni magamért. Nagyon sokat segített, hogy a beszélgetések végén feladatokat kaptam. A sok feladat közelebb hozott ahhoz, hogy a gondolataimat a Tőle kapott iránymutatások segítségével megfogalmazzam, az érzéseimet kifejezzem, akár lerajzoljam! A mai napig sokszor olvasom vissza vagy idézem fel ezeket, mert folyamatos segítségre lelek bennük. De nem csak a feladatok, hanem a foglalkozások során alkalmazott imagináció is észrevétlenül vezetett rá a keresett megoldásokra, hozta el azokat a válaszokat, amiket Eszter segítő közreműködése nélkül nem kaptam volna meg. Érdekes és egyben nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy Esztertől úgy kaptam válaszokat a magamnak megfogalmazott kérdésekre, hogy a beszélgetéseket irányító gondolatai által én fogalmaztam meg őket! Ezek a felismerések segítettek a legtöbbet, amiért hálás vagyok Neki. Pár hónap elteltével most azt érzem, hogy a korábban futott körök már nem ugyanoda térnek vissza, hanem előre haladnak és velük én is. Az Eszterrel való találkozásokra, ha a jövőben már nem is heti rendszerességgel fog sor kerülni - de megmaradnak, a továbbiakban is tudom, számíthatok Rá és bizalommal fordulhatok hozzá.

Dóri

5
Értékelés: 5
A segítségével sokkal jobban lettem azóta, kaptam motiválást a munkataláláshoz, a légző gyakorlat is sokat segít a mai napig, motiváló rajzokat is készítettem és összeszedettebbnek érzem magam. :)

MB

5
Értékelés: 5
I contacted Eszter by email because I was having panic attacks which was getting worse day after day . she was nice and explained to me what is happening and the plan that we will follow to fix it . the environment at eszter's consultation office is nice and isolated from the outside noises or any other kind of disturbance , which gives you the right atmosphere to feel calm , not to mention that she is a very attentive person with a good communication skills , even though we were speaking in English which not the mother tongue for both of us . She is very methodical and she gave me time to explain what is happening to me and also directing me to the right direction when it comes to the way of thinking , and also by giving you the convenient tools and Technics to exercise between the sessions , that led to a significant improvement in a very short time . I highly recommend Eszter since she is a friendly and skillful professional that made it a lot easier for me to overcome my panic attacks . thank you so much !

Adrienn

5
Értékelés: 5
Miután eljottem öntől azóta a kommunikációnk nagyon sokat fejlődött a párommal. Az énközléses kommunikációt azt hiszem egyre jobban gyakorlom az instrukciói alapján és felemelő, hogy mennyire hatásos. :)

SD

5
Értékelés: 5
Eredetileg a pánikrohamaim miatt kerestem fel Esztert, ezt szerettem volna megoldani, de végül ennél sokkal többet kaptam, olyan kérdésekben is, amikről korábban nem is tudtam, hogy bennem vannak. Megtanított megküzdeni a pánikrohamokkal, rengeteg stratégiát tanultam, amikkel kezelni tudom az ilyen helyzeteket és nem kerülöm el őket, ahogy korábban. Nagyon tetszett, hogy változatosak voltak az alkalmak, néha végig beszélgettünk, néha különböző technikákat alkalmaztunk. Eszter teljes figyelmét megkaptam az alkalmakon, ami nekem kifejezetten fontos volt. Egy olyan folyamatot indított el bennem az utóbbi pár hónapban, ami miatt olyan területeken is érzem a fejlődést, amikről a konzultációkon nem is esett szó. Sokkal jobban el tudom fogadni az érzéseimet, jóval több az önbizalmam mint előtte, kevésbé szorongok és, ami diákként sokat számít, hogy összeszedett lettem és jobban tudok koncentrálni, ami a jegyeimen is meglátszik. Nagyon hálás vagyok, köszönöm szépen!

Pszichológus's blogposts

Adamik Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Maradj lelkileg egészséges a házi karanténban is! Tippek a szorongás és a depresszió megelőzésére

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében sokunk egy lakásba vagy házba bezárkózva tölti napjait. A „home office”-nak eleinte sokan megörültek, viszont többünkben is felmerülhet a kérdés, hogy hosszabb távon vajon hogy fogjuk pszichésen bírni az izolációt. Blogcikkemben fontos összefüggésekről és stratégiákról olvashattok, amelyek karantén idején is segíthetnek megőrizni lelki fittségeteket.

 

1) Kerüld ki az ingeréhség csapdáit! Ügyelj a változatosságra!

Adamik Eszter képe
Ellenőrzött szakember

Hogyan hat a Katarzisz Komplex Művészetterápia (KKM)? Miért segíthet művészi tehetség és érdeklődés nélküli személyeknek is?

A művészetterápia kifejezés hallatán nem is gondolnánk, hogy valójában sokkal többről van szó, mint egy élményfestésről vagy különféle művészeti technikák alkalmazásáról.

A Katarzisz Komplex Művészetterápia gerincét márpedig a relaxáció és az imagináció, tehát az ellazulás és a tudattalanunk képzeleti képáramlása adja. Miért fontos ez ennyire?

Oldalak

Pszichológus válaszol

Gender

Férjemmel 17 éve vagyunk házasok, előtte már több éve együtt voltunk, 2 fiúgyermekünk van. Amivel Önökhöz fordulok: kb. fél éve a férjem tudatta velem, hogy ő igazából nem férfinek érzi magát, hanem a gender-skálán elhelyezve inkább 80%-ban nőnek. Addig konkrétan azt sem tudtam, hogy pontosan mit jelent a gender. Nyilván, mintha nyakon öntöttek volna.., az igazat megvallva ezt megelőző 1 évben már voltak gyanús jelek: rákapott a mindenhol szőrtelenítésre; egyszer, mikor váratlanul kellett haza ugranom 2 percre mintha ki lett volna rúzsozva; de elhessegettem a gondolatot; inkább az villant be,

Hogyan tudnék továbblépni?

A barátom egyik napról a másikra úgy döntött hogy már nem akar velem együtt lenni és kidobott. Ez számomra furcsa volt mert azt mondta hogy szeret de mégsem akar velem együtt lenni mert ő úgy gondolja hogy ez már nem fog működni. Mit tegyek hogy tovább tudjak lépni és ne kezdjek el sírni állandóan amikor csak meghallom a nevét vagy meglátom a cuccait?

Oldalak