Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kezdődátum: 
2017. március 3. Péntek, 18.00
Telefonszám: 
+336307403256

Mi a tudatos jelenlét avagy a mindfulness?

A mindfulness (tudatos jelenlét) a külső és belső ingerek, élmények felé fordított értékelésmentes, elfogadó, nyitott figyelmet, attitűdöt jelenti.

Az utóbbi években számos hatékonyságvizsgálatot végeztek a tudatos jelenlét gyakorlásával kapcsolatban. Az eredmények szerint ez a technika hatékonyan csökkenti a depresszív és szorongásos tüneteket, a stresszhez kapcsolódó pszichoszomatikus panaszokat, javítja a probléma- és konfliktuskezelési képességeket, megerősíti az immunvédelmet, elviselhetőbbé teszi a fájdalmat, javítja és figyelmi kapacitásunkat is hatékonyabbá téve a tanulást és a munkát.

 

Hogyan sajátítható el a mindfulness képessége?

Bár a tudatos jelenlét gyakorlásának évezredes hagyományai vannak bizonyos keleti kultúrákban, a gyakorlás mindenki számára nyitott és hasznos, világnézeti beállítódástól függetlenül.

8 hetes Mindfulness tréning a Tudatos Jelenléten Alapuló Stressz-kezelés (Mindfulness Based Stress Reduction – MBSR,) a Tudatos Jelenléten Alapuló Kognitív Terápia (Mindfulness Based Cognitive Therapy –MBCT), és Tudatos Jelenléten Alapuló (Ön)Együttérzés Tréning (Mindfulness Compassion Training- MCT) tudatos jelenlétet fejlesztő programok kombinációjából született meg. A képzés során a résztvevők elsajátíthatják az “éber figyelem” képességét, kialakítva egy nyitott, elfogadóbb, kedvesebb attitűdöt önmaguk és mások irányában is.

Képzés egy egyéni orientációs beszélgetéssel indul, majd ezt követik a találkozók 8 héten át, heti egy alkalommal 120 perc. A találkozók közti otthoni gyakorlás fontos része a képzésnek, ehhez segítségül meditációs anyagokat és hangfelvételeket is biztosítunk.

 

Időpont: 8 hetes tréning kezdési időpontja 2016. Március 3. 18-20.

Helyszín: Millenáris Pszichológiai Központ, 1. Ker., Mészáros u. 2.

Képzés ára: 35000 HUF; Kedvezményes ár: 30000 HUF (diákoknak)

 

Jelentkezés és további információk: Dr. Albu Mónika

Telefon  +36-307403256

Email: albumoni@gmail.com

Szervező(k): 
Cím: 
Budapest, Naphegy Pszichológiai rendelő, 1012, Mészáros u 2