Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kezdődátum: 
2019. október 26. Szombat, 9.00
Telefonszám: 
+36204450136
Intenzitás: 
Egész hétvégés workshop

A Rogers Központ szervezésében workshop sorozat indul Süle Árpád Belgiumban élő pszichológus, kliensközpontú pszichoterapeuta facilitálásával.
Ezen a képzéssorozaton érdeklődő, és kritikusan gondolkodó segítő foglalkozású kollégák számára szeretne a segítő folyamatban fellépő néhány érdekes témát bemutatni. A cél egy személyközpontú saját élményen alapuló közös tanulási folyamat elősegítése, melyet a résztvevők és a csoport érdeklődése és igényei szerint együtt alakítanak.
Süle Árpád Brüsszelben dolgozik egy mentálhigiénés központban, emellett szupervízor és kiképző terapeuta a leuveni egyetemen folyó kliensközpontú experienciális terápiás képzésen. A holland-flamand Személyközpontú Experienciális Pszichoterápia Folyóirat (link) főszerkesztője.

 

A képzésorozat első hétvégéjének (2019. október 26-27.) témája: 

 AMIKOR A KLIENS FOLYAMATA ELAKAD... (Folyamatdiagnózis a személyközpontú terápiában)

A személyközpontú szemlélet szerint egy egészségesen működő személyt az jellemzi, hogy folyamatban van. Lelki problémák evvel szemben azt jelzik, hogy a személy önmegvalósítási folyamata elakadt. A klienseknek ezek az elakadásai gyakran megjelennek a terápiás folyamatban is, amely ettől szintén stagnálni kezd. A személyközpontú terápiában kialakult folyamatdiagnózis ezen elakadások megértését és feloldását próbálja elősegíteni. Ezen az első két napos workshopon négy szemléletmódot ismerünk meg, melyek mindegyike más-más szempontból nyújt rálátást a kliens folyamatára és annak elakadásaira. Ezek a szempontok a kliens folyamatát jelentéstulajdonítási folyamatként, experienciális vagy élményfolyamatként, másokhoz való kapcsolódási folyamatként, illetve egzisztenciális önmegvalósító folyamatként vizsgálják és értik meg. A workshop alatt lehetőség lesz saját élményű munkára, illetve dolgozunk a résztvevők klienseinél, illetve segítő kapcsolataiban felmerülő elakadásokkal e négy szempont szerint.

Regisztrációról, díjakról az alábbi linken kaphat részletes tájékoztatást:

https://www.facebook.com/events/2385927401506630/

Szervező(k): 
Cím: 
Budapest, 1085, Blaha Lujza tér