Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kezdődátum: 
2021. március 17. Szerda, 18.00
Telefonszám: 
+36209222010

Márciusban 12 alkalmas kiscsoportos relaxációs és önismereti tanfolyam indul szerda esténként a Kálvin térnél.

Az autogén tréning az egyik - orvosi szempontból - legjobban megalapozott és a legtöbbet kutatott relaxációs módszer, amely erősíti a test öngyógyító folyamatait. Az autogén tréning saját erőnkből merít, saját aktivitásunkat használja fel, ahogyan azt a neve is kifejezi – autogén módon.

A sportpszichológia egyik alapvető módszere, sikeresen alkalmazzák a versenyhelyzetek okozta feszültséggel való megküzdésre, ahogy munkahelyi, mindennapos stressz kezelésére is. 

Az egymásra épülő gyakorlatok elsajátítása során megtanuljuk tudatosan ellazítani, kontrollálni testünket, s ez a relaxált állapot az idegrendszerünk által szabályozott folyamatokra ( keringés, légzés, szívritmus) is hat. 
Megtanuljuk észrevenni és kezelni a szervezetünk jelzéseit, és képesek leszünk nyugodt, alvásközeli, vagy épp friss, aktív állapotban hozni magunkat, mely növeli az énhatékonyságunkat, önbizalmunkat, ezáltal az életminőségünket is. 

Az autogén tréning 
- növeli a koncentrációt
- javítja a sportteljesítményt
- javítja az alvásminőséget, csökkenti a fáradtságérzetet 
- kifejezetten ajánlott stressz okozta fejfájás, migrén esetén 
- fejleszti a testtudatot
- csökkenti a testi fájdalmakat 
- önismereti módszerként terápiás hatású 
- orvosilag bizonyítottan sikeres a magas vérnyomás, szív-és érrendszeri megbetegedések, hangulatzavarok kiegészítő kezeléseként 

A módszer vallástól, spiritualitástól független, bárki által elsajátítható, előzetes ismereteket vagy felkészülést nem igényel, azonban motiváltságot és kitartást igen. A sikeres elsajátítás feltétele a rendszeres otthoni gyakorlás. 

A tanfolyam 12 héten keresztül tart, a csoport hetente találkozik, ekkor történik az új anyag elsajátítása és a tapasztalatok feldolgozása. Egy alkalom 90 – 120 perces (csoporttól és felmerülő kérdésektől függően). 

A jelentkezőkkel csoport indulását megelőzően egy egyéni konzultáció keretein belül tisztázzuk a felmerülő kérdéseket, igényeket, motivációkat.
A tanfolyam díja 60.000 Ft/fő, mely a 12 alkalmon felül tartalmazza az egyéni konzultáció díját is. 

További információ és jelentkezés: patakieva87@gmail.com  

                                                       06 20 922 2010

Szervező(k): 
Cím: 
Budapest, Psziché Műhely, 1082, Baross u. 19