Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Kezdődátum: 
2019. november 20. Szerda, 18.30

“Bármilyen paradoxonnak is tűnik, de a gyász mindig az életről szól, arról, hogyan tudunk tovább élni a fájdalom után, hogy hogyan tudjuk elfogadni saját halandóságunkat.
A gyászmunka egyik kulcspontja tehát az, hogy meg kell barátkozni azzal az erővel, ami az élet és a halál kérdéseit uralja, meg kell tanulni elfogadni a természet erejét, a természet rendjét. Bármikor is érjük el ezt a pontot, onnantól kicsit enyhül a kínlódás, csökken a kínzó kérdések sora.
A gyászolók számára az egyik legnehezebb dolog az, hogy a környezetük nem elfogadó velük szemben. A halál ugyanis kínos kérdés, egy társadalmi tabu, így az emberek valaki gyászával találkozva ijedtek és tanácstalanok, és ha még meg is próbálnak segíteni, gyakran az is rosszul sül el. .Nem segítünk azzal, ha a gyászolót megpróbáljuk visszarángatni az életbe, ha azt tanácsoljuk, lépjen túl, hogy felejtse el a fájdalmát. Ezekkel a tanácsokkal nem lehet mit kezdeni. A depressziós sem lesz jobban attól, ha felszólítjuk, hogy legyen már vidám. Ezzel csak a meg nem értettségét, a magányát erősítjük. Hogy akkor mégis mit lehet tenni?
Előadásomban erről lesz szó!”

facebook esemény: https://www.facebook.com/events/526490531231991/

A gondolatébresztő előadást Révész Renáta Liliána, pszichológus, gyásztanácsadó tartja, hogy aztán mindannyian bevonódva közösen elmélkedjünk, vitázzunk vagy épp egyetértsünk, de mindenképpen véleményt formáljunk.

Időpont: 2019. november 20. szerda
Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 18:30

Helyszín: Tereza - Budapest, VI. kerület Nagymező utca 3.

Jegyvásárlás az előadás előtt, a helyszínen lehetséges.
Ára: 1750Ft/fő 3000Ft/két fő

Jegyvásárlásnál csak készpénzt tudunk elfogadni. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A rendezvényről fényképek készülnek.

A 0. kerület rendezvényeinek célja, hogy aktuális társadalmi jelenségek, problémák megbeszélésének, véleményezésének teret biztosítsunk. Az esteken elsőként, mintegy gondolatébresztés gyanánt, az adott témát, egy abban szakavatott pszichológus szemüvegén át megismerjük, majd moderált, játékos keretek közt lehetőséget biztosítunk, hogy minden résztvevő bevonódjon, véleményt nyilvánítson, kialakulhasson egy vita vagy épp egyetértés a témát illetően.

További információkért keressetek minket a facebookon és az instagramon.

 

Szervező(k): 
Cím: 
Budapest, Tereza - étterem, 1065, Nagymező utca 3.