Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Neurolingvisztikus programozás - NLP

Mi az az NLP? Az ember az egyetlen szuperkomputer, amely különösebb szakértelem nélkül is létrehozható és nem mellékelnek hozzá használati utasítást.” Az NLP-t tekinthetjük olyan szoftver-kézikönyvnek, amely segítségével felfedezhetjük, hogyan működik elménk, és hogyan lehet könnyen változást elérni az élet bármely területén, legyen az akár az üzleti élet, az oktatás, a sport vagy bármely művészet.

De hogyan tud nekünk ebben segíteni az NLP? Az NLP a neuro lingvisztikus programozás rövidítése. Richard Bandler matematikus és számítógép programozó és John Grinder nyelvészprofesszor dolgozták ki az 1970-es években Kaliforniában. NLP = Neurolingvisztikus Programozás Rendszerszemléletű "embertudomány". Önmagunk tanulmányozása, hogy miként működünk környezetünkben, hogyan fogjuk fel és érzékeljük, formáljuk önmagunkat, valamint a külvilágot. Az elnevezés három tudományterületre utal, melyek: a neurológia (ideggyógyászat), a lingvisztika (nyelvészet) és a programozás. Az NLP alapfelvetése, hogy képesek vagyunk nyelvi eszközökkel a tudatunkban változást létrehozni.

Az NLP alapja a modellezés Személyes élményeinknek szerkezetük van. Ezek tanulmányozására szolgál a modellezés. Modellezni annyit tesz, mint· megfigyelni, hogy hogyan és milyen eredménnyel működünk, illetve hogy hogyan jutottunk - és juthatunk hozzá akár a késõbbiekben is - pont ehhez az eredményhez? Ennek feltétele, hogy megismerkedjünk, azzal, ami van;, és eredménye pedig az, hogy eljuthatunk oda, ahová szeretnénk.

Mire való? olyan képességeket sajátítson el, melyek saját életében tehetik kiválóvá könnyebben tanuljon személyes élményt szerezzen saját és mások működéséről, tapasztaláson keresztül működtesse megtanult modelljeit hatékonyan kommunikáljon emberekkel, akár egyénekkel, akár csoportokkal, jól formált keretbe tudja rendezni gondolatait, tapasztalatait környezetében élő hozzátartozóit, barátait, munkatársait, tanítványait, ügyfeleit, pácienseit is a kiválóság felé vezesse kedvvel végezze eddig elhanyagolt feladatait többféle módon is képes legyen a kívánt eredményhez eljutni, elérni célját átfogó módon tudjon tájékozódni az emberi viszonyokban élete különböző területein azonnal megtapasztalható, hatékony segítséget, megoldási lehetőségeket tudjon alkalmazni az üzenetet, amit el akar juttatni máshoz, úgy tudja közvetíteni, hogy az önnek megfelelő, a másik félnek pedig fogható legyen önmagával összhangban formálja át gondolatait, érzéseit és cselekedeteit félelmeket alakítson át egyszerű tapasztalatokká vagy erőforrásokká megértse azt is, ami eddig összezavarta és egyre inkább olyanná váljon, amilyenné szeretne.. Kiknek ajánljuk? - mindenkinek, aki céltudatosabban, könnyebben, streszmentesebben akar élni és kommunikálni.

A leírást Földi Miklós pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

Pszichológus válaszol

Szülői alkalmasság kérése

Olyan pszichológust keresek, aki ( k ) véleményét a bíróság elfogadja ( igazságügyi ) és elvégezne ( nének ) rajtam / velem a tárgyban megjelölt alkalmassági tesztet. Köszönettel, Bántelki lajos ( 06-70-4-32-52-00 )