Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Neurolingvisztikus programozás - NLP

Mi az az NLP? Az ember az egyetlen szuperkomputer, amely különösebb szakértelem nélkül is létrehozható és nem mellékelnek hozzá használati utasítást.” Az NLP-t tekinthetjük olyan szoftver-kézikönyvnek, amely segítségével felfedezhetjük, hogyan működik elménk, és hogyan lehet könnyen változást elérni az élet bármely területén, legyen az akár az üzleti élet, az oktatás, a sport vagy bármely művészet.

De hogyan tud nekünk ebben segíteni az NLP? Az NLP a neuro lingvisztikus programozás rövidítése. Richard Bandler matematikus és számítógép programozó és John Grinder nyelvészprofesszor dolgozták ki az 1970-es években Kaliforniában. NLP = Neurolingvisztikus Programozás Rendszerszemléletű "embertudomány". Önmagunk tanulmányozása, hogy miként működünk környezetünkben, hogyan fogjuk fel és érzékeljük, formáljuk önmagunkat, valamint a külvilágot. Az elnevezés három tudományterületre utal, melyek: a neurológia (ideggyógyászat), a lingvisztika (nyelvészet) és a programozás. Az NLP alapfelvetése, hogy képesek vagyunk nyelvi eszközökkel a tudatunkban változást létrehozni.

Az NLP alapja a modellezés Személyes élményeinknek szerkezetük van. Ezek tanulmányozására szolgál a modellezés. Modellezni annyit tesz, mint· megfigyelni, hogy hogyan és milyen eredménnyel működünk, illetve hogy hogyan jutottunk - és juthatunk hozzá akár a késõbbiekben is - pont ehhez az eredményhez? Ennek feltétele, hogy megismerkedjünk, azzal, ami van;, és eredménye pedig az, hogy eljuthatunk oda, ahová szeretnénk.

Mire való? olyan képességeket sajátítson el, melyek saját életében tehetik kiválóvá könnyebben tanuljon személyes élményt szerezzen saját és mások működéséről, tapasztaláson keresztül működtesse megtanult modelljeit hatékonyan kommunikáljon emberekkel, akár egyénekkel, akár csoportokkal, jól formált keretbe tudja rendezni gondolatait, tapasztalatait környezetében élő hozzátartozóit, barátait, munkatársait, tanítványait, ügyfeleit, pácienseit is a kiválóság felé vezesse kedvvel végezze eddig elhanyagolt feladatait többféle módon is képes legyen a kívánt eredményhez eljutni, elérni célját átfogó módon tudjon tájékozódni az emberi viszonyokban élete különböző területein azonnal megtapasztalható, hatékony segítséget, megoldási lehetőségeket tudjon alkalmazni az üzenetet, amit el akar juttatni máshoz, úgy tudja közvetíteni, hogy az önnek megfelelő, a másik félnek pedig fogható legyen önmagával összhangban formálja át gondolatait, érzéseit és cselekedeteit félelmeket alakítson át egyszerű tapasztalatokká vagy erőforrásokká megértse azt is, ami eddig összezavarta és egyre inkább olyanná váljon, amilyenné szeretne.. Kiknek ajánljuk? - mindenkinek, aki céltudatosabban, könnyebben, streszmentesebben akar élni és kommunikálni.

A leírást Földi Miklós pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

Szakemberek

Pszichológus válaszol

Ki ellenőrzi a pszichológust

Az lenne a kérdésem, hogy ki vagy milyen szervezet, hatóság vagy kamara ellenőrzi a pszichológus munkáját és amik a terápiák alatt történnek és kihatással vannak a kliens életére miként kerülnek megítélésre? Ha egy pszichológus olyat tesz amivel árt a kliensnek és krízist okoz ezzel, akkor az esetet ki vizsgálja ki? Hol van a pszichológus felelőssége és ki elkenőrzi a munkájának minőségét és eredményét? Hová lehet fordulni panasszal vagy kinek lehet visszajelzést adni, ha egy pszichológus szakmai munkájával kapcsolatban probléma merül fel?

Filofóbia

Tisztelt Szakemberek! A párommal 3 hónapig voltunk együtt, minden jól alakult, de furcsán véget vetett a dolognak, mondván, hogy ő nem szeretne családot, házasságot, soha nem is gondolt rá. Nem értettem, ezért nem hagytam ennyiben, végül bevallotta, hogy Filofóbiája van, 20-21 éves korában egy trauma váltotta ki, megcsalták, azóta minden kapcsolatában gondot okozott ez. Gyógyszert is szed, antidepresszánst, időről időre eljár szakemberhez, de nem elégszer bevallása szerint mert nincs ideje. Azt hitte időközben elmúlt ez a félelme, ezért ismerkedett meg velem, de még mindig megtorpan, ha ko

Szülői alkalmasság kérése

Olyan pszichológust keresek, aki ( k ) véleményét a bíróság elfogadja ( igazságügyi ) és elvégezne ( nének ) rajtam / velem a tárgyban megjelölt alkalmassági tesztet. Köszönettel, Bántelki lajos ( 06-70-4-32-52-00 )