Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Votisky Petra

Korábbi értékelések

Mónika

5
Értékelés: 5
Petra nagyon jó szakember, bárkinek tudom ajánlani, akinek támogatásra van szüksége. Nagyon széleskörű a tudása, és a tapasztalata, ami számomra külön szempont volt. Nekem sikeresen segített külföldi karrier-, és életvezetési tanácsadásban, valamint önértékelési problémáimon, Skypeon keresztül.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Votisky Petra képe
Ellenőrzött szakember

Tényleg csak szokás kérdése, hogy bagoly vagy pacsirta valaki?

Mostanában több tréningen, előadáson is hallottam az előadótól, hogy a siker egyik titka az, ha valaki korán kel. Ha a Google keresőjébe beírjuk hogy „sikeres ember” + „korán kel”, számtalan cikket ad ki találatként. Ezzel szemben, ha azt írjuk be a keresőbe a „sikeres ember” mellé, hogy későn kel, akkor a legtöbb cikk éppen az ellenkezőjéről fog szólni és elenyésző azoknak a találatoknak a száma, amely a sikeres baglyokról szól.

Votisky Petra képe
Ellenőrzött szakember

Gyógyulhat-e a lélek a test nélkül?

„Menjek el laborba?” – kérdezi döbbenten a legtöbb kliensem, amikor az első néhány beszélgetés után esetleg azt javaslom, hogy bizonyos vérvizsgálatokat csináltasson meg. Természetesen nem küldök el mindenkit, csak azokat, akiknél úgy gondolom, hogy ezzel előrébb lépünk a problémájának a megoldásában.

„Pszichológia és vérkép? Mi az összefüggés a kettő között?” – kérdezi most gondolom Ön is.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Gyermektelenül

Tisztelt Szakértő! Párommal már 6 éve nagy összetartásban küzdünk, hogy gyermekünk lehessen. Sok műtét, sikertelen inszeminációk és sikertelen lombikok vannak már a hátunk mögött. A legutolsó sikertelen beavatkozás traumája még nagyon friss. Bár igyekszem magam tartani, és sosem fogom feladni, de most mélypontra kerültem. Mindig is az volt a tervem, hogy megírom majd a gyermekünknek, hogy mennyire vártuk és mennyit küzdöttünk érte, aztán odaadom neki majd tinikorában valamelyik születésnapján. Azt gondoltam, hogy majd a terhesség alatt kezdem el ezt megírni, de most akkora űr tátong bennem,

Alvászavar

Tisztelt Hölgyem/Uram! Másfél hónapja kialakult egy álmatlanság alvászavarom stressz miatt. A stressz egy vizsga miatt alakult ki amit időközben vissza mondtam. Először voltam Phszihiáter orvosnál kaptam Rivotril nyugtatót amivel 2-3 órákat tudtam aludni. Utána voltam Koneziologusnál és az se hozott kellő javulást. Pár napja nyugodtan le mert rendeződött a helyzet de még mindig 1-2 órákat alszom. Voltam vérvételen a cukrom kicsit alacsony 3.5. (4.1-5.9) Billirubin 26.5. 21 alatt kell lennie LDL koleszterin 2.93 2.59 alatt kell lennie Vörösvérsejt 5.9 a felső határ nekem 6.18