Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Polgár Júlia

Korábbi értékelések

Gergő

5
Értékelés: 5
Júliához második alkalommal járok Júliához. Először 2015-ben családi okok miatt, 2019-ben pedig munkahelyi problémákkal. Júlia egy kedves, jól felkészült, lelkiismeretes terapeuta aki sokat segített és tanultam olyan életvezetési tanácsokat aminek hála jobb, és kiegyensúlyozottabb az életem.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Polgár Júlia képe
Ellenőrzött szakember

Miért fontos a jó alvás a lelki egészség szempontjából?

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy ha huzamosabb ideig nem volt lehetősége elengendő mennyiségű és minőségű alvásra, akkor ingerlékenyebbé, fáradékonyabbá, figyelmetlenebbé, szétszórtabbá vált. A fenti jelenségek nem meglepőek, ugyanis az alvás kulcsfontosságú szerepet játszik a lelki és mentális egészségünk fenntartásában (természetesen a testi egészségünkben is alapvető fontosságú).

Polgár Júlia képe
Ellenőrzött szakember

A "poszt szabadság szindróma"

Gondolta volna, hogy a szabadságnak és a pihenésnek is lehet hátulütője? Ha a szabadságról és a telelésből/nyaralásból hazatérve azt tapasztalja, hogy kedvetlenebb, lehangoltabb, érdektelenebb, fásultabb, mint korábban ne ijedjen meg. Ismert jelenség a fenti, miszerint egy hosszabb pihenés után azt várjuk, hogy újult erővel és lendülettel térhetünk vissza a dolgos hétköznapokba, ehelyett azonban enyhe depresszív tüneteket tapasztalhatunk.

Oldalak