Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Nádasdy Nóra

Korábbi értékelések

Kovács Dominika

5
Értékelés: 5
Nagyon készséges és remek szakpszichológus! Pszichológiai szakvéleményért mentem, és teljességgel meg is kaptam amit vártam sőt többet is! Az előző pszichológus utáni, itteni tapasztalataim sokkal jobbak lettek mint vártam volna. Egy igazi élmény volt Nádasdy Nórát megismerni.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Nádasdy Nóra képe
Ellenőrzött szakember

Gondolatok a szelektív mutizmusról

Gondoljunk bele, hogy egy új, furcsa, ismeretlen helyzetben, vagy egy nagyon is jól ismert, de nyomasztó helyzetben milyen biztonságot ad, ha van valami, amit mi kontrollálhatunk. Amit nem vehet el tőlünk senki. A hangunkat csak akkor adjuk, ha akarjuk. A gondolatainkat, az érzéseinket. Saját magunk, belső állapotunk kifejeződését. És ez megnyugtató.

Nádasdy Nóra képe
Ellenőrzött szakember

A belső beszéd

Rémült anya fordult hozzám: Hétéves kisfia, Bence hangokat hall! A hangok azt mondják, hogy ne fogadjon anyának szót. Pszichiátriára menjenek, hallucinál a gyerek? Bence édesanyján látszott a kétségbeesés és a tanácstalanság. Elmondta, hogy attól tart, valami nagy baj van Bencével, esetleg egy kezdődő pszichózis…

Oldalak

Pszichológus válaszol

14 éves fiú dühkitörései

Tisztelt Pszichológus! 14 éves fiam dühkitörései aggasztanak. Alapvetően akkor jelentkezik, amikor számítógépes játékkal játszik élőben és mi" megzavarjuk" . A játék jellemzően lövöldözős. Ilyenkor ököllel csapkodja az asztalt, és üvöltözik. Utoljára már ökölbe szorult kézzel , fenyegetőzött és próbált felém magasodni, mintha valamilyen hasonló korú társa lennék. Édesanyjàt és engem is nagyon megvisel ez a helyzet. Kérem,adjon tanácsot, hogy tudnánk a helyzetet rendezni. A számítógéptől való eltiltás elég nehézkesen menne. Köszönöm szépen.

Szorongás, hangulatingadozások

Üdvözlöm! 23 éves vagyok, anglisztika mesterszakos egyetemista. Régóta szenvedek szorongástól, tizenéves koromban sajnos igen depressziós is voltam, volt egy öngyilkossági kísérletem is, amelyet kb. fél év pszichoterápia követett. Ennek során kevert szorongásos depressziós zavarral, valamint nem meghatározott gyermekkori emociónális zavarral diagnosztizáltak. Az elmúlt években a szorongásom mellé igen hirtelen dühkitörések is társulnak, amelyek utólag mindig paranoidnak tűnnek, valamint gyakran érzek letargiát, ürességet, kilátástalanságot. Pánikrohamaim is szoktak lenni, bár szerencsére nem

Oldalak