Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Holló Melinda

Korábbi értékelések

Gréta

5
Értékelés: 5
Melinda profizmusa és szaktudása sok-sok évvel elősegítette a fejlődésemet emberi oldalról és szakmai oldalról is. A terápiának már több éve vége, de még a mai napig fülembe csengenek egy-egy helyzetben szavai, egy életre elegendő "útravalóval" engedett el (a hatalmas előrelépéseken és pozitív változásokon túl). Ha valaki nála/vele nem tudja megoldani a problémáit, nehézségiet, akkor azt gondolom, hogy még most aktuálisan nem áll készen arra, hogy maga mögött tudja az adott helyzetet, problémát. A legnagyobb tisztelettel és hálával gondolok a közös időszakra és a munkájára. Életem egyik legjobb döntése volt felkeresni.

Zsuzsa

5
Értékelés: 5
Fenntartásokkal érkeztem Melindához, ami nem a személyének szólt, inkább arról volt szó, hogy annyira kilátástalannak éreztem a helyzetemet ("bonyolult" párkapcsolat, önértékelési problémák), hogy nem hittem abban, hogy valaki tud segíteni rajta(m). Ezen felül volt azért egy minimális bizalmatlanság is általában a pszichológusokkal szemben. Szerencsére ez egy pár alkalom után megszűnt, miután láttam, Melinda mennyire profi, és már egy pár mondatomból tudta, mivel áll szemben. Amilyen kilátástalannak tűnt az elején a problémám megoldása, (számomra meglepő módon) olyan hamar sikerült Melinda segíteségével kilábalni belőle, tartós megoldást taláni rá. Úgy tekintek a terápiára, mint életem legjobb döntésére, ami alapjaiban változtatta meg az életemet. Sikerült az önértékelésemet helyre billenteni és egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatot kialakítani, amiben a párommal egyenrangúak vagyunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Géza

5
Értékelés: 5
Kliensként ismerem Melindát. Bálint értékelése kristálytisztának tűnik, felkavaró és szólásra késztet. Nem tudom elképzelni, hogy valakivel ilyen történjen az első alkalom során Melindánál: legfeljebb a terápia későbbi szakaszában fordulhatna elő. Azonban –például, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe- azt kellene gondolnom, hogy erre Melindának jó vagy rossz, de oka volt. Kérdés (legalábbis az én esetemben), hogy felismertem volna-e, hogy a számomra fontos Másik viselkedik-e másként, hogy tisztáztam volna-e milyen céllal teszi, vagy például magamban keresem a hibát, vagy nem is keresem, csak kényszeresen fürdőzök a kellemetlen, kétségbeesett sértettség érzésében. És nem beszélem ki a problémát. Akár hónapokig: sajnálom, de van ilyen, lehet ilyen is. Egy ilyen kellemetlen helyzet valószínűleg rávilágítana konfliktuskezelési képességeimre. A „gyógyulás” sikeréhez mindkét fél kell és bizalom. Talán ezért járok továbbra is terapeutához és ezért ajánlom Melindát.

Bálint

1
Értékelés: 1
Életem egyik legrosszabb élménye volt az az 50 perc, amit nála töltöttem. Végig azt éreztem, hogy nem is elég nagy a problémám ahhoz, hogy nála lehessek, egyetlen kérdéssel nem segített a problémáim kibontásában. Végtére is lehet, hogy csak nem tudunk együtt dolgozni, de a hűvös és barátságtalan viselkedését akkor sem tudom megbocsátani.

Kálmán

5
Értékelés: 5
Összetett problémával fordultam Melindához, válással illetve életközépi válsággal. Jó volt az ő szemén keresztül látni magam, sok mindenre rávilágított, amit magamtól nem vettem volna észre. Volt olyan is, hogy bizony elakadtunk a terápiával, de tudott olyan alternatív módszereket javasolni, amivel azután túl tudtunk lendülni a holtponton. Melinda őszinte és nagyon pontosan figyel az emberre. Csak ajánlani tudom. Köszönöm ezúton is a segítségét.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Holló Melinda képe
Ellenőrzött szakember

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése 

Vajon mikor van itt az ideje az igazi változásnak? 

Honnan lehet tudni, hogy az elindított lépések a változtatás felé vajon sikerrel fognak-e végződni? 

 

Minden terápiás folyamat 'otthon' kezdődik. 

Jóval a bejelentkezés, de még a segítő felkutatásán és kiválasztása előtt is. 

 

Azon a ponton kezdődik, amikor megszületik a döntés. 

 

A döntés arról, hogy nem hazudok magamnak tovább.

Holló Melinda képe
Ellenőrzött szakember

Hogy van?

Hogy van?

Akikkel együtt dolgozunk, tudják, hogy szinte mindig, ezzel kezdem.

Tűnhet üres automatizmusnak, sematikus ismétlésnek, unalmas nyitómondatnak, de valójaban sokkal több ez a kérdés.

Kijelöli az irányt, a fókuszt, az időt és a teret - de még ez is csak egy szűk része az egésznek

Szóval úgy tűnhet, ennél egyszerűbb kérdés nincs is...

aztán ahogy jönnek a válaszok, és kiderül, hogy valahogy sokkal de sokkal könnyebb lenne témat váltani, valaki másról beszélni, egy anekdotával indìtani vagy egyszerűen jelen sem lenni a kérdéssel.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Magában beszél, furcsa viselkedés - érdemes ezen aggódni?

Párom 50-es kedves intelligens férfi, több éve élünk együtt harmonikusan. Valami viszont megijeszt: minden nap pár percig - fél óráig (mikor azt hiszi, nem látom / hallom) halkan magában beszél, sosem értem, mit, hozzá sokszor nagyon intenzív mozdulatokat használ (mintha harcolna, ütne és valakire ujjal mutatna), olyan, mintha egy szellemmel veszekedne. Néha fúj és puffog míg üt a levegőbe. Néha a fejét rázza közben, máskor csak a fejrázás van, de a tekintete nagyon intenzív akkor is, mintha máshol lenne. Egyszer próbáltam erre utalni, de úgy tett, mintha nem értené, miről beszélek. Félek, hog

Nem kapok érdemi választ!

Tisztel De/Dr.Nő Párommal 25N,29F(én) Fontos döntések előtt állunk. Házvásárlás külön élet folyamatos atrocitások èrnek minket több értelemben nem érzem a támogatásunkat...sajnos a Párom családjàban is vannak problémàk és nálunk is kihatnak ránk folyamatosan! Nem tudunk koncentralni arra amit mi szeretnénk. Mindenki jobban akarja tudni ami nem is rá tartozik! Èn világ életembe mindig segítettem lelkileg és minden értelembe mindenkit unokatestvér stb de tőlük csak az irigység jön vissza és amit én adtam évekig a környezetembe levő embereknek abból semmit nem kapok vissza... és az van én vàlto

Oldalak