Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Holló Melinda

Korábbi értékelések

Zsuzsa

5
Értékelés: 5
Fenntartásokkal érkeztem Melindához, ami nem a személyének szólt, inkább arról volt szó, hogy annyira kilátástalannak éreztem a helyzetemet ("bonyolult" párkapcsolat, önértékelési problémák), hogy nem hittem abban, hogy valaki tud segíteni rajta(m). Ezen felül volt azért egy minimális bizalmatlanság is általában a pszichológusokkal szemben. Szerencsére ez egy pár alkalom után megszűnt, miután láttam, Melinda mennyire profi, és már egy pár mondatomból tudta, mivel áll szemben. Amilyen kilátástalannak tűnt az elején a problémám megoldása, (számomra meglepő módon) olyan hamar sikerült Melinda segíteségével kilábalni belőle, tartós megoldást taláni rá. Úgy tekintek a terápiára, mint életem legjobb döntésére, ami alapjaiban változtatta meg az életemet. Sikerült az önértékelésemet helyre billenteni és egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatot kialakítani, amiben a párommal egyenrangúak vagyunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Géza

5
Értékelés: 5
Kliensként ismerem Melindát. Bálint értékelése kristálytisztának tűnik, felkavaró és szólásra késztet. Nem tudom elképzelni, hogy valakivel ilyen történjen az első alkalom során Melindánál: legfeljebb a terápia későbbi szakaszában fordulhatna elő. Azonban –például, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe- azt kellene gondolnom, hogy erre Melindának jó vagy rossz, de oka volt. Kérdés (legalábbis az én esetemben), hogy felismertem volna-e, hogy a számomra fontos Másik viselkedik-e másként, hogy tisztáztam volna-e milyen céllal teszi, vagy például magamban keresem a hibát, vagy nem is keresem, csak kényszeresen fürdőzök a kellemetlen, kétségbeesett sértettség érzésében. És nem beszélem ki a problémát. Akár hónapokig: sajnálom, de van ilyen, lehet ilyen is. Egy ilyen kellemetlen helyzet valószínűleg rávilágítana konfliktuskezelési képességeimre. A „gyógyulás” sikeréhez mindkét fél kell és bizalom. Talán ezért járok továbbra is terapeutához és ezért ajánlom Melindát.

Bálint

1
Értékelés: 1
Életem egyik legrosszabb élménye volt az az 50 perc, amit nála töltöttem. Végig azt éreztem, hogy nem is elég nagy a problémám ahhoz, hogy nála lehessek, egyetlen kérdéssel nem segített a problémáim kibontásában. Végtére is lehet, hogy csak nem tudunk együtt dolgozni, de a hűvös és barátságtalan viselkedését akkor sem tudom megbocsátani.

Kálmán

5
Értékelés: 5
Összetett problémával fordultam Melindához, válással illetve életközépi válsággal. Jó volt az ő szemén keresztül látni magam, sok mindenre rávilágított, amit magamtól nem vettem volna észre. Volt olyan is, hogy bizony elakadtunk a terápiával, de tudott olyan alternatív módszereket javasolni, amivel azután túl tudtunk lendülni a holtponton. Melinda őszinte és nagyon pontosan figyel az emberre. Csak ajánlani tudom. Köszönöm ezúton is a segítségét.

SG.

5
Értékelés: 5
Bizonyos értelemben elveszített évtizedek után, 40 évesen próbálgatok felnőtté válni: kb. 1 éven belül - munkahely váltás - első komolyabb párkapcsolat - elköltözés Anyukámtól és az ebből adódó zavarodottság hozott \ tartott a terápiában. Bíztatom a változásra vágyó, de megfáradt hezitálókat arra, hogy tegyék meg az első lépést: mert van hol megpihenni. Hálásan és szívesen ajánlom Melindát.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Holló Melinda képe
Ellenőrzött szakember

Boldog a karácsony?

A karácsony és az azt megelőző időszak megélése és az ünnep közeli napokban megjelenő érzések nagyon eltérőek lehetnek. Az aktuális lelki állapotot alapvetően meghatározza, hogy éppen melyik életkorban, és melyik életszakaszban tartunk; amit az éppen aktuális élethelyzet még tovább befolyásolhat; nem csak pozitív, hanem akár negatív irányban is.

Pszichológus válaszol

Köszönet!

Szeretném megköszönni, hogy van ez az oldal, sokat segít, főleg így karácsony táján. Sok hasznos tanács van a blogokban. Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek, további jó munkát!

öngyilkos gondolatok

Tisztelt Doktor! Elég hosszú lesz a levelem,de remélem tud segíteni! Tavaly megismerkedtem egy férfival,aki az első pillanattól kezdve nagyon tetszett.Amikor először találkoztunk,nekem még volt barátom,akivel még tavaly év végén szakítottunk. Majd januárban az új férfival randizni kezdtünk.Pár légyott után nem jelentkezett. Kiderült,hogy ő csak szexet akart. Ezután kb. 1 hónapig nem találkoztunk. Februárban újból találkozgatni kezdtünk.Kiderült,hogy nagyon komoly betegsége van,Paranoid Skizofrén. A betegségére nem szed gyógyszert,így ha iszik,életveszélyessé válik. Szerencsére engem még egy

Oldalak