Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Holló Melinda

Korábbi értékelések

Karoly

1
Értékelés: 1
Türelmetlen és ellenséges hangulatú volt az első és egyben utolsó ülésünk. Semmi megértést vagy elfogadást nem éreztem az irányából, csak számonkérést és elégedetlenséget. Biztos van akinek ez a stílus segít, de úgy érzem, hogy az én esetemben ez inkább kárt okozott. Nem ajánlom.

Gréta

5
Értékelés: 5
Melinda profizmusa és szaktudása sok-sok évvel elősegítette a fejlődésemet emberi oldalról és szakmai oldalról is. A terápiának már több éve vége, de még a mai napig fülembe csengenek egy-egy helyzetben szavai, egy életre elegendő "útravalóval" engedett el (a hatalmas előrelépéseken és pozitív változásokon túl). Ha valaki nála/vele nem tudja megoldani a problémáit, nehézségiet, akkor azt gondolom, hogy még most aktuálisan nem áll készen arra, hogy maga mögött tudja az adott helyzetet, problémát. A legnagyobb tisztelettel és hálával gondolok a közös időszakra és a munkájára. Életem egyik legjobb döntése volt felkeresni.

Zsuzsa

5
Értékelés: 5
Fenntartásokkal érkeztem Melindához, ami nem a személyének szólt, inkább arról volt szó, hogy annyira kilátástalannak éreztem a helyzetemet ("bonyolult" párkapcsolat, önértékelési problémák), hogy nem hittem abban, hogy valaki tud segíteni rajta(m). Ezen felül volt azért egy minimális bizalmatlanság is általában a pszichológusokkal szemben. Szerencsére ez egy pár alkalom után megszűnt, miután láttam, Melinda mennyire profi, és már egy pár mondatomból tudta, mivel áll szemben. Amilyen kilátástalannak tűnt az elején a problémám megoldása, (számomra meglepő módon) olyan hamar sikerült Melinda segíteségével kilábalni belőle, tartós megoldást taláni rá. Úgy tekintek a terápiára, mint életem legjobb döntésére, ami alapjaiban változtatta meg az életemet. Sikerült az önértékelésemet helyre billenteni és egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatot kialakítani, amiben a párommal egyenrangúak vagyunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Géza

5
Értékelés: 5
Kliensként ismerem Melindát. Bálint értékelése kristálytisztának tűnik, felkavaró és szólásra késztet. Nem tudom elképzelni, hogy valakivel ilyen történjen az első alkalom során Melindánál: legfeljebb a terápia későbbi szakaszában fordulhatna elő. Azonban –például, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe- azt kellene gondolnom, hogy erre Melindának jó vagy rossz, de oka volt. Kérdés (legalábbis az én esetemben), hogy felismertem volna-e, hogy a számomra fontos Másik viselkedik-e másként, hogy tisztáztam volna-e milyen céllal teszi, vagy például magamban keresem a hibát, vagy nem is keresem, csak kényszeresen fürdőzök a kellemetlen, kétségbeesett sértettség érzésében. És nem beszélem ki a problémát. Akár hónapokig: sajnálom, de van ilyen, lehet ilyen is. Egy ilyen kellemetlen helyzet valószínűleg rávilágítana konfliktuskezelési képességeimre. A „gyógyulás” sikeréhez mindkét fél kell és bizalom. Talán ezért járok továbbra is terapeutához és ezért ajánlom Melindát.

Bálint

1
Értékelés: 1
Életem egyik legrosszabb élménye volt az az 50 perc, amit nála töltöttem. Végig azt éreztem, hogy nem is elég nagy a problémám ahhoz, hogy nála lehessek, egyetlen kérdéssel nem segített a problémáim kibontásában. Végtére is lehet, hogy csak nem tudunk együtt dolgozni, de a hűvös és barátságtalan viselkedését akkor sem tudom megbocsátani.

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Holló Melinda képe
Ellenőrzött szakember

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése 

Vajon mikor van itt az ideje az igazi változásnak? 

Honnan lehet tudni, hogy az elindított lépések a változtatás felé vajon sikerrel fognak-e végződni? 

 

Minden terápiás folyamat 'otthon' kezdődik. 

Jóval a bejelentkezés de talán még a segítő felkutatásán és kiválasztása előtt is. 

 

Azon a ponton kezdődik, amikor megszületik a döntés. 

 

A döntés arról, hogy egy vagy több konkrét kérdésben nem hazudok magamnak tovább.

Holló Melinda képe
Ellenőrzött szakember

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése

A szenvedés nyomása, a nyomás szenvedése 

Vajon mikor van itt az ideje az igazi változásnak? 

Honnan lehet tudni, hogy az elindított lépések a változtatás felé vajon sikerrel fognak-e végződni? 

 

Minden terápiás folyamat 'otthon' kezdődik. 

Jóval a bejelentkezés, de még a segítő felkutatásán és kiválasztása előtt is. 

 

Azon a ponton kezdődik, amikor megszületik a döntés. 

 

A döntés arról, hogy nem hazudok magamnak tovább.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Mit tegyek?

Üdvözletem. 14 éves a lányom. Kiskorától édesapjánál azt tapasztalta, hogy bármit kér, ha nem is azonnal, de az a kívánság hamarosan teljesül, anyagi helyzettől rendszerint függetlenül. Most ott tartunk, hogy nem fogadja el a NEMET, mint elutasítást a következő pulóver, cipő, elsősorban ruházati termékre, hanem vár egy két napot és ismét mutogatja az online vásárlói kosarát, és bár jelenleg nem engedhetjük meg magunknak a heti szintű ruhavásárlást, Ő ezt figyelmen kívül hagyja, és rendre próbálkozik. Érvek, hogy most nem alkalmas, másra kell, nem hatják meg. Ideig-óráig ez a fék működik, d

Magában beszél, furcsa viselkedés - érdemes ezen aggódni?

Párom 50-es kedves intelligens férfi, több éve élünk együtt harmonikusan. Valami viszont megijeszt: minden nap pár percig - fél óráig (mikor azt hiszi, nem látom / hallom) halkan magában beszél, sosem értem, mit, hozzá sokszor nagyon intenzív mozdulatokat használ (mintha harcolna, ütne és valakire ujjal mutatna), olyan, mintha egy szellemmel veszekedne. Néha fúj és puffog míg üt a levegőbe. Néha a fejét rázza közben, máskor csak a fejrázás van, de a tekintete nagyon intenzív akkor is, mintha máshol lenne. Egyszer próbáltam erre utalni, de úgy tett, mintha nem értené, miről beszélek. Félek, hog

Oldalak