Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Habis Melinda

Korábbi értékelések

Á

5
Értékelés: 5
Nagyon kedves, segítőkész. Próbál ráirányítani azokra a dolgokra, amiket magamtól nem veszek észre és szerepet játszik az életemben kialakult problémákban. Érdemes hozzá fordulni!

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Habis Melinda képe
Ellenőrzött szakember

Szexuális kapcsolataink

Legutóbb arról tettem közzé a véleményemet, én hogyan látom a kapcsolatteremtés nehézségeit modern világunkban. Ez természetesen nem csak a baráti kapcsolatok, hanem a párkapcsolatok megváltozását is magával hozta, megnehezítve a pártalálást, ismerkedést, majd a kezdeti lépések után a másikhoz való fokozatos közeledést. Azt is említettem már, hogy sokak számára az udvarlás és a kapcsolatteremtés egyéb lépései egyszerűen kihagyandónak tekinthetőek. Nézzük most azt, ennek milyen hátulütői lehetnek.

Habis Melinda képe
Ellenőrzött szakember

Az ismerkedés útvesztői

Szinte minden ember vágyik társra, hogy megkaphassa azt a figyelmet és intimitást, amit gyermekkorunkban édesanyánk biztosított számunkra. (Ha ebből nem kaptunk eleget két út lehetséges: vagy fokozottan keressük mindezt, vagy mélyen elfojtjuk ilyen irányú vágyainkat, igyekszünk teljesen érzelemmentesen viselkedni.) Tán merésznek tűnik a fenti kijelentés, hiszen a mai világban egészen más értékek hangsúlyosak, még sincs benne semmi különös, hogy legbelül mindannyian bizalmas kapcsolatra vágyunk.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Rémálmok

Lassan 2 hete minden éjszaka ugyanaz a rémálmom van.Hiába tudom hogy csak egy álom és mondogatom magamnak hogy "kelj fel" addig ameddig nem halok meg az álmomban nem ébredek fel.Néha miutân felriadtam nem kapok pár másodpercig levegőt.Az utóbbi 2 hétben max napi 3 órát alszok.Miután felriadok nem akarok visszaaludni.. Kérem segítsén valahogy! Válaszát köszönöm!

Agresszivitás kezelése férfinál

Tisztelt doktornő! 37 éves 5 gyermekes anyuka vagyok,férjemmel az utóbbi időben nagyon sok problémám van,ami eddig nem volt nála ennyire sulyos,őt gyermekkorába az édesapja bántalmazta nagyon sokat,most egy éve eléggé sulyos agressziót veszek észre rajta,mind velem szembe mind a gyerekekkel szembe,velem is üvöltözik ,apró dolgokon felhuzza magát,amin egy normális gondolkodásu ember ember nem,ha valamiben nem értek vele egyet akkor szószerint azt mondja nekem kussoljak,fogjam be a számat ő férfi ő parancsol,teljes lelkiterrorba élek már,kétszer kezet emelt rám amit eddig soha nem tett meg,mint

Oldalak