Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Dr. Tanyi Zsuzsanna

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Dr. Tanyi Zsuzsanna képe
Ellenőrzött szakember

Óévlezáró-újévmegnyitó önismereti gyakorlat

A szilveszter és újév első napja közeledtével az emberek jelentős része gondol az elmúlt év eseményeire, sikereire, nehézségeire, kudarcaira. Emellett gyakori az újévre vonatkozó tervek summázása, az arról való gondolkodás, hogy mit kellene másként tennem, miket kellene jövőre megfogadnom, hogy növeljem testi-lelki jóllétem. Fontos, hogy az óév búcsúztatásakor ne csak a kudarcainkat, ballépéseinket vegyük észre, hiszen az ember hangulatát nagyban befolyásolja az, hogy mely eseményekre, tettekre, tulajdonságokra fókuszálja figyelmét.

Oldalak

Pszichológus válaszol

Megéri-e megpróbálni ?

Tisztelt szakértő.Fél éve hogy volt egy nagyon csúnya szakításom,több próbálkozás után se akart randi se össze jönni.Nemrégen megismertem egy lányt,akivel egy helyen dolgozunk.Eddig is tetszet,de különösen nagy figyelmet nem forditottam rá.2 napja volt egy házibuli,együtt is mentünk oda,bulin többször céloztam rá hogy tetszik nekem,amin igazából mosolygot,de nem koptatott le.Többször meg is öleltem vagy csak úgy hozzáértem,de nem távolodott el tőlem.Kicsit fáradt voltam meg ittas is amikor mondtam hogy haza megyek.Mondta hogy maradjak ne hogy bajom legyen.Hazaértem írtam neki,mondta hogy még b

Hogyan lépjek?

Kedves pszichológus. A huszas éveim végén járok. Most fogok diplomázni - később kezdtem - de úgy érzem, nem boldogulok az életben. Nem haladok egyről a kettőre, nem tudok a családomról leválni, és félek, hogy nem tudok majd ilyen idősen mint pályakezdő elhelyezkedni. A szociális kapcsolataim is leépültek. Ön szerint mit tegyek?

Oldalak