Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Borsányi Árpád

Korábbi értékelések

László

5
Értékelés: 5
Árpádot igazán jó szakembernek tartom és csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nóra

5
Értékelés: 5
Árpád nagyon sokat segített nekünk a családunkban jelentkező problémák megoldásában. Lelkiismeretes, megbízható, intelligens, nagyon ajánlom! És ezúton is köszönöm neki!

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Borsányi Árpád képe
Ellenőrzött szakember

Hiperaktivitás Kalauz - II. rész

Előző cikkemben áttekintettem a hiperaktivitás/figyelemzavarral kapcsolatos alapfogalmakat, és röviden leírtam, hogy zajlik a diagnózisalkotás Magyarországon. Ebben a cikkben röviden az okokkal foglalkozom, illetve bemutatom azt a szemléleti keretet, amiben én dolgozom.

Borsányi Árpád képe
Ellenőrzött szakember

Hiperaktivitás Kalauz - I. rész

Ez a cikk a hiperaktivitásról szól. Mivel úgy éreztem, nem érdemes egy írásba belegyömöszölni az egész témát, három részre bontottam. Úgy gondolom, hogy a téma igen fontos, hisz családok, óvodai csoportok, iskolai osztályok sokaságát érinti nap, mint nap. Tele van vele az internet, úgy érezhetjük mégsem teljesen világos a kép. Ezért, az első részben szeretném összeszedni az ún. hiperaktivitás/figyelemzavarhoz kötődő leginkább használt fogalmakat, ezeket szeretném egyszerűen bemutatni és tisztázni a szülők, pedagógusok, illetve érdeklődők számára.

Pszichológus válaszol

ADD a klimaktérium alatt

Tisztelt Tanácsadó! Egész életemben küszködtem rossz szervezési és döntéshozási képességeimmel, míg egy gyógypedagógiai feladatkör az ADD (ADHD hiperaktivitás nélkül) öndiagnózishoz segített. A klimaktériumba belépve tüneteim rosszabbodtak: a szervezési és döntésképtelenséghez fokozott feledékenység és a figyelem még könnyebb elvonhatósága, szórtsága társult. Családom támogatására önmagam szervezésében nem számíthatok. A tünetek már nemcsak a háztartásvezetésemet kaotizálják, hanem a munkahelyi teljesítményemet is, egyre kevésbé érzem magam képesnek a mindennapi feladataim ellátására, ami régó

Elfojtott düh, ami bármikor kitörhet, már alig birom visszafogni

Tisztelt pszichológus! Gyerekkorom óta rengeteg lelki sérelem ért ártatlanul! Beletapostak a törékeny lelki világomba, nagyon kegyetlen, aggressziv módon. Az önérzetemet is megsértették. Nehéz elmagyarázni, de elképzelhetetlenül sok sértést kaptam, mindegy a lényeg hogy ma 29 vagyok, és azt tapasztaltam hogy valamelyik nap neki mentem egy embernek, és puszta kézzel meg tudtam volna ölni, mert annyi elfojtott sérelem van bennem, és mikor megütöttem megkönnyebbülést éreztem!!! Olyat, amit még soha. Veszélyes vagyok, mert vagy húsz éve aláznak bántanak lelkileg engem, és akkor érezném jól maga

Oldalak