Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Bakondi Gábor

Klinikai szakpszichológus's blogposts

Bakondi Gábor képe
Ellenőrzött szakember

A gyerek a házasság sírásója?

Van e hatása a gyermek érkezésének a házasság minőségére? A kérdés persze költői, hiszen mindannyian tapasztaltuk már saját bőrünkön vagy ismerőseink útján, hogy egy gyermek jelentősen átformálja egy pár életét. A válások 47%-a már a szülés utáni első évben bekövetkezik. Ez komoly érv amellett, hogy a gyermekvállalás rontja a párkapcsolat minőségét. Valóban így igaz? Ha igen, akkor hát jobb, ha nem vágyunk utódra? A kérdés nem ilyen egyszerű.

Bakondi Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Te irányítod az életed?

Minden sportcsapat alkalmaz valamilyen taktikát ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést. A stratégiát tudatosan megtervezik, elmagyarázzák a játékosoknak, és begyakorolják. Enélkül a csapat játéka szétesik, senki nem tudja hol a helye, mi a feladata.

Oldalak

Pszichológus válaszol

A kérdést megválaszolta Bakondi Gábor

Tisztelt Pszichológus! Párkapcsolati problémával kapcsolatosan szeretnék kérdezni. 45 éves nő vagyok. 23 éve élek házasságban, a férjem is 45 éves. Diák szerelem volt a miénk, nagyon fiatalon kerültünk össze (16 évesen). Két gyermekünk van. Boldog, kiegyensúlyozott volt az életünk, soha nem veszekedtünk, mintapárként éltünk egészen addig amíg ki nem derült, hogy a férjem beteg. Parkinson kór, fiatalon 38 éves korában derült ki. Innentől kezdve összedőlt az életünk. Mellette álltam mindenben, próbáltam lelket önteni belé, kedvében jártam. Őrajta egyfajta kapuzárási pánik lett úrrá. Új szere