Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szeminárium velem 3

Fodor Sándor képe
Ellenőrzött szakember

Ha mindig ugyan úgy, mint régen akkor miért is változna bármi?

Válts szemléletet!

Való igaz , ha mindent ugyanúgy teszünk, mint korábban, akkor mitől remélhetnénk a változást? Mitől javulna az anyagi helyzetünk, mitől tudnánk még tovább lépni, magasabb szintre jutni akár a pénzügyi önismeretünk, akár a pénzügyi intelligenciánk fejlesztése terén?

Ismerős igaz a következő: „...akármennyit keressen is az ember lánya, a kiadások valahogy követik. Talán azért, mert mikor kevesebb jövedelem van, az igényeket is a minimumra szorítom, így mikor kicsit több van, bizony előre el kell dugni egy részét, nehogy elszaladjon a ló”

Ugye észreveszed ez a szűkösség filozófiája. Te megtanulhatod mi is a bőség filozófiája..

Kurt Tepperwein "A gazdagság forrása" című könyvében olvastam egy példát, ami megvilágosító erejű volt számomra. Petra és Péter példáján írta le, mi történik, ha valaki felhagy a rövid távú, költekező magatartással, és képes hosszabb távon gondolkodni. Péternek hiába emelték a fizetését, , az ő igényei is mindig nőttek, és mivel ezt szokta meg, ezért minden pénzét folyton elköltötte. Ezzel szemben Petra tartalékolt, megtanult befektetni –ugyan abból a pénzből többre jutott, mint Péter. Mindegy is honnan vannak a magvas gondolatok, másoktól vagy magunktól jövünk rá. Az a lényeg, hogy képesek legyünk szemléletváltásra - például arra, hogy tényleg másképp tegyünk, mint addig. Mert képesnek kell lennünk a szemléletváltásra, ha ez szükséges racionális síkokon, de a spirituális (szellemi), lelki fejlődésünk útján is.

Napoleon Hill mondja a következő inspiráló gondolatokat: Ismerd meg a legfontosabb élő személyt! Ez a személy te vagy. A sikered, az egészséged, a boldogságod, a gazdagságod attól függ, hogyan használod a láthatatlan talizmánod..

Hogyan fogod használni? Tiéd a választás lehetősége.

A gondolkodásmódod ez a te láthatatlan talizmánod. Az egyik oldalán a PLB betűk (pozitív lelki beállítottság), a másik oldalán pedig az NLB betűk (negatív lelki beállítottság) vannak belevésve. Ezek hatalmas erők. A PLB a helyes lelki beállítottság, kerülj bármilyen helyzetbe. Rendelkezik azzal a sajátossággal, hogy magához vonzza a jót és a szépet. Az NLB taszítja ezeket. A negatív lelki beállítottság elrabolja tőled mindazt, ami érdemessé teszi az életet arra, hogy éljük.

Drága barátaim tudjátok mikor írták le ezeket a mondatokat először?

 

Nem tudom, hogy hányan voltatok úgy, hogy nem tudtatok valamiről lemondani, mert annyira erős volt bennetek a vágy, az igény, és inkább előteremtettétek rá a pénzt?

Volt ilyen?

Nagyon remélem, hogy ez szinte mindenkivel előfordult. Ilyenkor nem a lehetőségeket nézzük, hanem a forrásokat keressük. Ne felejtsük el, ha ezt már megtettük akár egyszer vagy többször is, akkor képesek vagyunk rá máskor is.

Megint Hillt hívom segítségül: Ne hibáztasd Istent a sikertelenségedért kialakíthatod magadban a siker égő vágyát.

Hogyan?

A gondolataidat mindig azokra a dolgokra összpontosítsd, amiket akarsz, és fordítsd el azokról a dolgokról, amelyeket nem akarsz.

Hogyan?

Olvasd a Bibliát és más ösztönző könyveket. Igényeld az isteni útmutatást. Keresd a fényt! Tedd fel magadnak a kérdést: „Véleményem szerint helyes dolog az Isteni Útmutatás segítségéhez folyamodni?"

Írd le mind azt amit szeretnél, vegyél egy füzetet és írd le, itt kezdődik minden.! Tudod: a szó elszáll, az írás megmarad.

Elemezd a korábban sikeres folyamatot, és új helyzetben, ismételd meg belőle az általánosíthatóan átvehető mozzanatokat!