Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Szeminárim Velem 2

Fodor Sándor képe
Ellenőrzött szakember

1.Te miben hiszel?

Bizonyára tudod, tapasztaltad már, hogy korántsem mindegy miben hiszünk, és miben hiszel te magad is. A gondolatnak ugyanis teremtő hatalma van. Amikor először találkoztam ezzel a felvetéssel lassan három évtizede, kissé berzenkedtem ellene. Még hogy én vagyok a felelős azért, ami történik velem, és hogy a saját gondolataim határoznak meg annyi mindent? Aztán apróságokon elkezdtem próbálgatni.

Vajon sikerül megszereznem azt a lányt, vajon megkaphatom a másikat. Láss csodát igen megszeretem megkaptam, azt amelyiket akartam.

Akkor ez volt a fontos ez volt az az égő vágy ami élesen rajzolódott ki az elmémben

Egy fontos üzenet:.

Ne azt sulykold magadnak, hogy "Nem megy...", "Nincs elég pénzem, nem is lesz".

Mondogasd inkább azt: "Pénz áll a házhoz, pénz áll a házhoz... Igen, pénz áll a házhoz!"

Mindez szorosan összefügg az ún. vonzás törvényével, és az anyagiak terén sem mindegy, mit vonzunk magunkhoz.

Sajnos van egy magyar betegség ezt egy viccel hadd meséljem el.

Joe áll   New York utcáján és nézi a csillogó fényeket barátunk éppen csavargó, hajléktalan, ahogyan áll elmegy előtte egy limuzin, emberünk felsóhajt” egyszer nekem is lesz egy ilyen”

Julian párizsi lakása ablakán kinéz a folyóra és szemben meg akad a szem egy ablakon, látja amint egy férfi és egy nő szerelmeskedik, Emberünk épp egyedül van felsóhajt” egyszer nekem is lesz akivel így szerelmeskedem”

János Budapesten sétál haza felé a Havannára, egyszer látja amint a szomszédja egy új autóval közlekedik. Fogai között csak ezt suttogja” durranjon szét a kereke”

Látjátok barátaim, ez van. Mikor is beszélhetünk mi arról hogy egyszer pénztudatosan fogunk élni?

Akkor biztosan ha eljössz majd szeptemberben a Üzleti inspiráló szemináriumra ahol megtanulod majd mit jelent a bőség. Megtanulod belénk ültették réges régen a szűkösség fogalmát.

Ám az a múlt most itt vagyunk már a jelenebben.

Még egyszer hangsúlyozom: a múlt volt, most a jelen van. És most a jelenben nem mindegy, hogy a múlt foglyaiként teremtjük meg a(szomorú) jövőnket, vagy más megoldást választunk, és egy pozitív jövőt vonzunk magunkhoz