Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Összefüggések a pozitív pszichológia és coaching között

Parák András képe
Ellenőrzött szakember

A coachinggal legtöbbször párhuzamba állított lelki segítő és fejlesztő módszer a pozitív pszichológia. Ez logikus, hiszen a pozitív pszichológia és a coaching egyes alapvetései megegyeznek és coach tankönyvek, tanfolyamok gyakran merítenek a pozitív pszichológia eredményeiből.

Egyik irányzatnak sem az a célja, hogy elmélyedjen a múltban és a traumákban, helyette a figyelmet a személy életminőségének javítására fordítja, a belső erősségek felfedezésével és fejlesztésével. Önmagában sem a pozitív pszichológia, sem a coaching nem tesz boldogabbá, de segíthet magunkban megtalálni azokat az értékeket, amelyek segítségével elérhetjük azt. Ehhez mindkét irányzat felhasználja a személy által elérhető belső, pszichés és külső, környezeti erőforrásokat.

 

Milyen közös eszközöket használ mind a pozitív pszichológia, és a coaching?

 

1. A személyes értékek megismerése

A pozitív pszichológia és a coaching közös alapelve a személyes értékek felmérése. Az értékeink motiválnak minet, adnak tartást és nyújtanak biztos pontot a krízishelyzetek során.

Ha tudjuk, hogy kik vagyunk, mit akarunk az élettől, és mi az ami fontos számunkra, semmilyen nehézség nem téríthet le minket tartósan az útról.

Idézzünk fel néhány, általában pozitívan megítélt történelmi személyt! Abraham Lincolnt a szabadság és egység értékei vezérelték, Leonardo Da Vincit a kíváncsiság és innováció, Winston Churchillt a végsőkig tartó elszántság és küzdőszellem. Ezek a személyek azért hajthattak létre nagy tetteket a történelem csomópontjaiban, mert mindig szilárdan követték értékeiket.

 

2. A külső és belső erőforrások megismerése

Az értékek megismerését egészíti ki a személyes erőforrások felmérése. Belső és külső erőforrásaink azok a tényezők, amik mindennap segíthetnek az élet kihívásaival való küzdelemben és belőlük töltekezünk fel a holnap harcainak megvívásához. Példának okáért a napjaink népbetegségének számító burnout-szindróma akkor következik be, amikor a személyes erőforrásaink már nem képesek érzelmi mérlegünket pozitívan tartani a kívülről ostromló negatív eseményekkel szemben.

Belső erőforrás például a reziliencia, vagyis a lelki rugalmasság, a spiritualitás és az értelem megélése. Külső erőforrásnak számítanak emberi kapcsolataink, testi egészségünk és a nyugodt, rendezett környezet.

 

3. A flow-állapot

A „flow” a világhírű magyar pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály fogalma. A flow egy olyan állapotot jelez, amikor teljesen elmerülünk a pillanatban, feloldódunk az épp végzett tevékenységben, örömöt, értelmet, célt, és maximális hatékonyságot élünk át.

A magukat boldognak valló emberek az átlagnál gyakrabban élnek át flow-élményt, és a flow-állapot gyakori megtapasztalása azt jelzi, hogy a helyünkön vagyunk az életben, hiszen szívvel-lélekkel elmerülünk abban amit csinálunk.

A pozitív pszichológia és a coaching is célként tűzheti ki a flow gyakoribb elérését. Ennek az útja a flow összetevőinek felmérése, tudatosítása, és azon tevékenységek megtalálása és bővítése, amelyek flow-élményt okoznak a személy életében.

 

4. Flourishing, vagyis virágzás

Magyarországon még kevésbé jellemző, de az USA-ban már megjelent a „flourishing” elérését célzó pszichológia és coaching is. A flourishing, vagyis „virágzás” az optimális állapotunk, az elérhető legteljesebb életminőség. A flourishing állapotában boldogak, produktívak, kreatívak vagyunk, gyakran élünk át flow-élményt, kapcsolataink harmonikusak, egyensúlyt érzünk magunk és környezetünk közt. Mind a pozitív pszichológia mind a coaching megközelítése alkalmazható lehet a virágzás állapotának elérésére.

 

Ez a két megközelítés remekül használható egymás mellett az életminőség növelésében – kivétel, amikor olyan szintű a probléma, hogy terápiás kereteket igényel. Mindkét irányzat esetén szigorú mérlegelés szükséges, hogy a kliens személyisége, lekiállapota, és hozott témája alapján alkalmas-e egy ilyen folyamatban való részvételre. A pozitív pszichológiai szemléletet alkalmazó pszichológusok azonban bátran nyúlhatnak coach eszközökhöz, hogy a hozzájuk fordulóknak segíthessenek új nézőpontokat találni. A másik oldalon pedig bármely coachnak jelentős szakmai fejlődést jelenthet Seligman és Csíkszentmihályi - a pozitív pszichológiai mozgalom két alapító tagja - életművének megismerése.