Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Őrizd meg a pillanatot, és kerülj közelebb magadhoz!

Harsányi Kata képe
Ellenőrzött szakember

Az új év beköszöntével sokan tesznek különféle fogadalmakat, és legalább ugyanennyien tekintenek vissza az előző évre. A mögöttünk álló időszak felelevenítése sokat segíthet abban, hogy megfogalmazzuk vágyainkat, és a számunkra igazán fontos értékeket. Sőt, ahhoz is hozzájárulnak, hogy elégedettek legyünk! Ugyanis a hála, valamint a pozitív élmények visszaidézése erősíti az énképünket, így hozzájárul a harmonikus élet kialakításához.

Ha korábban nem tettük, érdemes idén megfontolni az év-összegzést, valamint a következő év tartalmas, tudatosabb megélését. Az előzőhöz jó eszköz lehet a nagy népszerűségnek örvendő évrendező füzet (https://yearcompass.com), míg utóbbihoz egy kreatív megközelítést ajánlok.
A naplóírás ugyanis nagyon jó eszköz az aktuális események feldolgozására, a stressz csökkentésére, vagy az érzelmeink pontosabb megélésére. Az írás maga is relaxáló hatású, de a klasszikus naplózás mellett számos egyéb kreatív módszer is a rendelkezésünkre áll. Ilyen például az Art Journal módszer, vagyis a művészi naplózás.

Ha belevágunk egy ilyen napló vezetésébe, érdemes beszereznünk egy nem vonalas füzetet és különféle rajzeszközöket, festékeket. 

Ebben a naplóban számos témát feldolgozhatunk. Megjeleníthetjük benne a mindennapi történéseket, a vágyainkat, a céljainkat, valamint kifejezhetjük az érzelmi állapotunkat is. A színek és a formák többletjelentést adnak a szavaknak, így önismereti funkciót is adhatunk a naplónknak.
Emellett az alkotás felszabadító élményével is hozzájárul a midnennapi elégedettségünkhöz.

Alkotásra fel! :)