Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Online pszichológiai tanácsadás előnyei

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Az online pszichológiai tanácsadás gyorsan nyújt segítséget abban, ha életünkben elakadást érzünk, ha párkapcsolatunkban elbizonytalanodunk, vagy ha éppen valamilyen krízishelyzetbe kerülünk.

Az online skype, viber vagy messenger konzultáció mindazoknak megfelelő alternatíva, akik külföldön élnek és személyes problémáikat anyanyelvükön szeretnék megbeszélni, vagy akik az időbeosztásukból adódóan, ezt részesítik előnyben, illetve mindazoknak, akiknek valamilyen oknál fogva tartósan otthon kell maradniuk.

A skype, viber vagy messenger - együttesen online - terápia mára az egész világon egyre gyakrabban alkalmazott módszer. Tartózkodási helyünktől függetlenül, az online videóbeszélgetések lehetőséget nyújtanak a pszichológussal történő rendszeres kapcsolattartásra. Tapasztalat, hogy a felek az online konzultációk során hasonló gyorsasággal mélyülnek el a beszélgetésben és a problémák feltárásában, mint a személyes ülések alkalmával.

A Skype-on, Viber-en vagy Messenger-en keresztül folytatott tanácsadás során látjuk és halljuk is egymást, szinte olyan, mintha személyesen találkoznánk. Az alkalmazások előnye, hogy ingyenesen letölthetőek az internetről, valamint telefonos applikáció is elérhető hozzájuk, így saját mobiltelefonunk előlapi kamerájának segítségével semmilyen plusz eszköz nem szükséges, csupán a mindig zsebben lévő telefonunk.

 

Pakai-Szűcs Réka pszichológus, pár -és családterapeuta, szexuálszakpszichológus-jelölt