Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Néhány szempont a pályaválasztáshoz

Makai Nóra képe
Ellenőrzött szakember

Lassan közeledik a február, és ezzel a felvételi jelentkezések leadási határideje. Ebben az időszakban először választó középiskolások és egy-két szakot már kipróbált, de még mindig útjukat kereső fiatal felnőttek töprengenek rajta, hogy vajon merre tovább. Ehhez a kérdéshez szeretnék néhány szempontot adni Önöknek.

A pályaválasztási tanácsadás során először is azt mérjük fel, hogy a jelentkező milyen érdeklődési területekkel rendelkezik. Vonzzák-e a műszaki dolgok, esetleg mások segítése motiválja, netán a pénzügyi szférában szeretne elhelyezkedni? Sokszor az érdeklődési terület meghatározása sem egyszerű feladat, hiszen aki még nem sok területen próbálta ki magát, nem tudhatja biztosan, mi is érdekli igazán. Sokszor hajlamosak vagyunk pusztán a középiskolai tantárgyak mentén gondolkodni, azonban számos olyan felsőoktatási irány van, amely nem kötődik szorosan egy-egy tárgyhoz, vagy többnek a keresztmetszetében van inkább.

Az érdeklődési területet ezért alaposabban vizsgáljuk: fontos, hogy a jelentkező milyen jellegű tevékenységek végzését élvezi a mindennapokban, melyek azok a dolgok, amelyek még gyerekkorában vonzották, mik életében a fontos értékek, milyen példaképei, tapasztalatai vannak, amelyek bármilyen apró információval szolgálhatnak arról, hogy mi is az, ami őt igazán lelkesíteni tudja.

A motiváció, az érdeklődési terület azonban csak egy szelete a pályaválasztásnak. Fontos olyan elvárásokat is tisztáznunk, hogy a leendő munkájában milyen körülményeket szeretne a jelentkező. Vezető vagy beosztott pozíció áll-e közel hozzá, vonzzák-e a vállalkozások netán a közszféra. Rugalmas vagy fix munkaidőben érzi-e magát jól, sok vagy kevés mozgást, netán utazást szeretne a munkájához kötötten végezni, egyénileg vagy csoportban szeret-e jobban dolgozni. Természetesen egy diploma még nem vezet egyenesen ezekhez a paraméterekhez, de nyilván ötleteket adhat a gondolkodáshoz, és szűkítheti a reális lehetőségek körét.

A pályaválasztás következő nagy meghatározója az egyén szempontjából a képességeinek, készségeinek a tárháza. Hiszen a motiváció önmagában nem elég a sikerhez, sokszor valamilyen affinitás is szükséges egy adott pályára lépéshez, illetve a beváláshoz. Ennek kapcsán ilyesféle kérdésekkel foglalkozunk: jók-e a jelentkező kommunikációs készségei, milyen a kézügyessége, hogyan kezeli az indulatait, általában milyen fizikai és szellemi képességekkel rendelkezik? Nyilvánvalóan, ha valamely készsége nem tűnik elegendőnek egy pályához, még nem kell feladni az álmokat, hiszen nagyon sok minden fejleszthető, ezért érdemes a felkészülésre is hangsúlyt fektetnünk.

Ez azonban még mindig nem elegendő a pályaválasztáshoz, hiszen a jelentkező érdeklődése és képességei csak a belső tényezők, a sikeres választáshoz meg kell néznünk a külső tényezőket is. Ide tartoznak a családi elvárások, amelyek akarva-akaratlanul is befolyásolóak lehetnek, sokszor nem tudatos szinten is; az anyagi feltételek, vagy egyszerűen csak a képzési kínálat és a munkaerőpiac is kényszerítő lehet egy-egy pálya tekintetében. Vannak foglalkozások, amelyekkel itthon egyelőre nehéz elhelyezkedni, van, amire ugyan van igény, de nehéz belőle megélni; vagy egyszerűen csak a képzés nem indul a jelentkező lakóhelyén, ezért a mobilitás témakörét is érintenünk kell.

Nagyon sok szempontot kell tehát mérlegelni a pályaválasztás során, ezért akár érdemes lehet szakember segítségét is igénybe venni, de természetesen ezen témák jó része egy nyitott, támogató családi körben is könnyedén átgondolható.