Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

A megbocsátásról

Fodor Sándor képe
Ellenőrzött szakember

Megbocsátani, de hogyan? Kérdezed, és elmondod, nem tudsz megbocsátani. Hát igen nehéz a meg nem bocsátás, az elengedni nem tudás. Az ok magadban van! Ez az önsajnálat! Ebből kell kijönnöd, és akkor újra boldog leszel! Ám amíg folyton fájsz magadnak, addig csak negatív dolgokat húzol magra!A megbocsátás mindkét fél részéről áldozatokkal jár!

Milyen utat kell bejárni szakítás után, hogy eljuss a megbocsátáshoz?

A feladat azzal kezdődik, hogy felidézem mi is történt, amikor visszaemlékezünk arra, ahogyan a kedvesünk elmondja megcsalt. És ekkor kel elmenni egy gondolati utazásra, újra átélve újra megmerítkezve az érzésben, a fájdalomban, a csalódásban, hogy átéljük a gondolatok, érzések, vágyak felszabadító hatását. Az elméddel játszd le a pontokat, majd írd le egy papírra az egész élményt lépésenként.

  1. Az akarom, hogy dögölj, meg mert elhagytál, mert én belehaltam. Történjen veled ugyan az ami velem!
  2. Akarom, hogy éld át a tetted következményét, éld át mit okoztál nekem, tehát szenvedj mint egy….
  3. Fogd fel mekkora bűnt követtél el, ezt értsd, meg ismerd fel és valld be, vállalj felelősséget, és igen itt kell elgyászolni őt, de itt nehéz, mert teljesen magamhoz kel engednem
  4. Gyere velem légy velem, éld át az én fájdalmamat, legyél velem együtt érző, az együttérzéseddel osztozz velem a fájdalmamban. Ugye érted az előző pontban leírtat, itt közel kell engedned magadhoz, gondolatban, nagyon közel.
  5. Gyere oda ahol nekem a legjobban, fáj, mutassunk meg a legfájóbb dolgainkat, légy ott velem amikor ezzel szembenézek, Ne csak együtt érző légy, de az összes fájdalmamnál légy velem(Gondolatban)
  6. Segíts nekem önmagamat megérteni, most hogy már tudom az összes fájdalmamat, most segítse lefogadni magamat, azzal együtt ami eddig történt bennem, velem. Te aki megcsaltál te légy itt a társam.
  7. Éljük át az együvé tartozást, hiszen azzal hogy engem bántottál, önmagadat is bántódtak, azzal hogy fájdalmat okoztál, önmagadnak is fájdalmat okoztál. Itt látható meg az én bűnöm amit ellen követtem el. Itt érthető meg az a fájdalma amit én okoztam.
  8. Légy velem a gyógyulásom útján, át akarom élni hogy te felszabadulsz az én megbocsátásom révén, ami által én felszabadulok. Felmentelek a megbocsátásommal.
  9. Most már önmagam vagyok, újra magam létezek, te önmagad lettel. Tudom szeretetre méltó vagyok
  10. Legyél, legyek legyünk, immáron szabadok!

Nos, írásom Pál Ferenc írására támaszkodik, és mutat meg egy lépcsőt a megbocsátáshoz, amit akár 2 óra alatt is elérhettek.

Nos, jó munkát. Ha elakadtál, tudod, megtalálsz!

Sándor