Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Majka és Curtis és a szerelmi háromszög

Gelsei Bernadett képe
Ellenőrzött szakember

Dübörög a neten Majka és Curtis sztorija. Sokan kiakadtak Majkára, hogy miért így , ebben a formában tette közzé vége a közös munkájuknak Curtissel. 
Miért alázta meg nyilvánosan , miért rúgott bele, miért teregette ki így a szennyest? Miért nem foglalkozik azzal, hogy ennek büntetőjogi következménye is lehet? Ez nálunk nem szokás így, mekkorát hibázott. Kap mindent megértést keveset.

Nem ismerem személyesen őket , csak annyit tudok amit a média megjelenített . Megnéztem a vágatlan 50 p index videót , melyben Majka nyilatkozik , megnéztem más kollégáim nyilatkozatait es azokhoz tartozó hozzászólásokat . Es egyre jobban felerősödött bennem az igény, hogy elmondjam én mit gondolok 21 év szenvedélybetegekkel eltöltött munkám és a saját életemből hozott tapasztalatok alapján.

Én megértem Majkát, sőt azt gondolom meglépte a legnehezebbet, amit egy függő hozzátartozójaként ( legyél házastárs , rokon, barát ) meg tudsz tenni. Hozzátartozóként hosszú éveken keresztül próbálsz ezer féle módon segíteni , számtalanszor adsz bizalmat, esélyt a változásra és uannyiszor csalódsz. Tehetetlennek , reményvesztettnek, kilátástalannak , dühösek , beletörődőnek érzed magad ez idő alatt. Segíteni szeretnél, de belefáradsz , fel adod . 
Közben mindvégig tudod , hogy ott lapul a zsebedben az utolsó ütő kártyád. Lehet sőt biztos vagyok benne, hogy ezt többször el is mondod a másiknak , mi lesz a végső dolog , amit tenni fogsz. De legbelül tudod, hogy ezt utálnád megtenni, hogy nem ez kell legyen az optimális megoldás, de érzed, hogy ha eljön az idő ebbe fogsz tudni végül be leállni , mert te is keményen megsebesültél útközben és ott ahol tartasz ezt fogod tudni csinálni .

Ismerem ezt az érzést, mert mikor szerető voltam pontosan hasonló érzésekből hoztam egy kemény döntést. Amiről utólag is azt gondolom, nem a legjobb megoldás volt, nem szerettem magam azért akit tettem, de véget akartam vetni egy több éves szenvedésének és ez volt a végső megoldásom. Vállalva és felismerve azt, hogy milyen következményei lesznek saját magamra és a környezetre nézve . Úgy érezhetem könnyebb lesz elviselnem a címkézést minősítést ami jön , mintsem még egy perccel is tovább tartsam magam abban az állapotban . Így hát megléptem azt, amivel mindig csak fenyegettem a hűtlen felet. Az én olvasatomban nem fenyegetés volt, hanem egy számomra is nehéz és kemeny határ meghúzása .

Ez is öngondoskodás , magad miatt is teszed, ahogy Majka is megtette ezt önmagáért és azért, mert közszereplőként felelőssége is van ebben.

A társadalmunk arra szocializált minket , hogy titkoljunk minden szégyellni való dolgot, mint például drogozás, piálás , félrelépés, viszonyt. Aki nyíltan vállalja megkövezik, felcimkézik, hogy ilyet nem való tenni , nem lojális és, egyből beállnak vele szemben és felkarolná szegény áldozatot . Nem tudnak empatizalni nyilvánosan többe vele. És ez nincs így jól !

Ezért is tartom jónak és fontosnak, hogy Majka ezt őszintén bevállalta mert talán az ő közszereplésével elindulhat egy nyíltabb , őszintébb kommunikáció.

Pont úgy reagálnak az emberek , mint amikor a szeretőt kezdik el betámadni. Elfelejtik azt, hoyg ez soha sem egy emberen múlik , hogy mindhárom fel sérül és szenved egy viszonyban. Mint ahogy a függőségnél is szenved és sérül a függő és a hozzátartozó is. Mindenki szerepének megfelelően tudatában van annak, hoyg amit tesz milyen következményei lehetnek. Például itt nem Majka miatt fog a Btk-ba ütközni Curtis, csakis saját maga miatt. A megcsaltak gyakran felmentik a hűtlen és minden felelősséget rátesznek a szeretőre. A hűtlen mikor viszonyba kezdett saját szabad döntését hozta meg, tudva azt, hogy mik lehetnek a következményei egy le bukásnak stb. A megcsalt félnek is ott a saját felelőssége , hogy mindent megtett e a kapcsolatáért, hogy jól szerette e társat , figyelt e rá vagy sem. A szeretőnek is ott volt a szabad döntése és választása mibe meddig megy bele és hogyan jön ki belőle .

A szenvedélybetegségnek van leépülési szakasza mélyponttal a végén. Talán ez a fáját nyilvánosság elhozhatja ezt a mélypontot Curtisnek. A függő hozzátartozója is u ilyen lejtőn megy végig a saját mélypontjával, Majkának ez volt. Ahhoz, hogy innen fel épülhessen ezt meg kellett tennie. A szerelmi viszonyban is minden egyes szereplőnek megvan a belemerülési és kilábalási szakasza a maga mélypontja után. 
Hat így működik ez, én ezt látom ebből a helyzetből , hogy aztán mindenkiben megerősödjön a remény #hope a saját belső felépüléséhez.

https://index.indavideo.hu/…/majka_szakitasa_curtis-szel_va…