Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Leggyakoribb párkapcsolati problémák - szexualitás

Pakai-Szűcs Réka képe
Ellenőrzött szakember

Melyek a leggyakoribb párkapcsolati problémák? 

Szexuális problémák

Szexualitásunk és az ezzel kapcsolatos témakörök még mindig a nagyon szenzitív kategóriába tartoznak. A legtöbb ember számára megnyílni és beszélni a szexuális életben jelentkező problémákról nem könnyű. Olykor könnyebb útnak tűnik nem törődni nehézségeinkkel, de ez hosszútávon nem fog megoldást nyújtani. Amit nyújtani tudok: maximálisan elfogadó és megtartó légkör, melyben igyekszem megteremteni Önnek azt a biztonságot és diszkréciót, melyben bizalommal fordulhat hozzám. Az első alkalomkor bár lehet szégyenkezve és kellemetlenül érkezik, de ne feledje, felnézek Önre, hiszen nagy bátorság kell ahhoz, hogy felvállalja nehézségeit, megnyíljon és minderről beszélni tudjon.

Mi történik az első ülésen?

Az első alkalom egy kötetlen beszélgetés, mely után eldöntheti, hogy kialakult-e szimpátia és bizalom az irányomban és velem szeretné-e folytatni a terápiát. Nincsenek elvárások, nincsenek kritériumok. Kérdéseket teszek fel annak érdekében, hogy minél inkább megértsem helyzetét, a probléma okát, súlyosságát, ezután megbeszéljük a terápia menetét. A végén javaslatot teszek a rendszerességre és arra, hány alkalmat gondolunk szükségesnek.

Mikortól látom az eredményességét? 

Azzal, hogy eljött hozzám, már meg is tette az első nagyon fontos lépést a változás felé vezető úton, melynek folytatásában segítek Önnek. Minden alkalommal házi feladatot adok, melynek megoldása/teljesítése nagy mértékben hozzájárul az Ön személyes fejlődéséhez.

Mikor érdemes hozzám fordulnia?

Ha nemi identitásában vagy szexuális orientációjában bizonytalan (Coming out) 

Ha lecsökkent szexuális vágya (akár gyermekvállalást követően) 

Ha párjával eltérő szexuális igényeik vannak

Ha hűtlenség merült fel kapcsolatukban

Ha félrelépett

Ha vaginizmussal küzd

Ha merevedési problémája van 

Ha korai magömléssel küzd

Ha pornófüggő

Várom szeretettel! 

Pakai-Szűcs Réka pszichológus, pár - és családterapeuta, szexuálszakpszichológus-jelölt