Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Ki vagyok Én? - kilépés a napi rutinból

Negrea János képe
Ellenőrzött szakember

Van néha, hogy úgy érzed éled az életed, benne vagy a napi mókuskerékben, intézed a dolgaidat de valahogy elvesztetted a kapcsolatot azzal aki valójában vagy?
Gondolkoztál már azon, mi lenne, ha azt csinálnád amit igazán szeretnél és nem csak amit a mindennapokban kell, mert az „úgyis elég a túléléshez”?

Állj meg egy kicsit és figyelj!

A nap rutin, amit már annyira megszoktál olyan mint a vonat. Nem könnyű megállítani egy pillanatra sem. Nehéz visszacsatlakozni az igazi Énedhez, a saját őszinte hangodat hallgatni. Vajon azt csinálod amit igazán szeretnél, vagy van esetleg a felszín alatt valami ami megkérdőjelezi hogy ez a te egyértelmű utad a boldogság illetve a szabadság felé?

Élni azt az életed amit igazán szeretnél, nem feltétlenül arról szól, hogy sikeres emberré válj. Inkább arról van szó, hogy együtt tudj élni azzal az emberrel aki már valójában vagy.

Az életünk legerősebb pillanatai azok, amikor tudatosan megnyílunk a jelennek, annak amit most érzünk és látjuk a mélyebb félelmeinket és gondolatainkat.

Ha erre egy kicsit ráérzel, meglátod milyen sokat tudsz magadon nevetni.

A visszatükrözés ereje

Nagyon úgy néz ki, hogy kultúránkban a visszatükrözés egyre kevésbé ismert eszköz, mivel valószínű kevés időnk van rá. Pedig feltehetjük a kérdést, hogy mi van akkor, ha nem vagyunk a helyes úton? Pontosabban, a saját utunkon? Illetve rájövünk, hogy erőlködünk a külső elvárásoknak való megfeleléssel és elfelejtjük hogyan lehet a saját belső dolgainkat megnyilvánítani, a saját táncunkat járni, nem a másokét.

Ez a gondolat önmagában is félelmetes lehet, mivel sokkal kényelmesebb ha a már említett napi rutinban vagyunk, elszakadva valódi Énünktől, „automata” üzemmódra kapcsolva.

A változás mindig kockázatos, kilépni a komfort zónából pedig kényelmetlen.

A törekvés ereje

A változás erőfeszítést igényel, de megteremti a lehetőségét annak, hogy megismerjük a valódi boldogságot és szeretetet illetve segít az önismeretben. Ehhez viszont ki kell lépnünk tudatosan a napi rutinból, meg kell hogy állítsuk a mókuskereket. Magától nem fog bekövetkezni. Újból és újból erőfeszítést és figyelmet igényel, hogy megálljunk egy pillanatra. Ismételt kihívás. Hogyan is válhatna megszokássá, ha pontosan a megszokott napi dolgoktól akarunk elszakadni egy rövid időre? A kihívás nagy, de a döntés a mienk és annak ellenére, hogy az elején mindenféle kisebb zavar felléphet, csak figyelj, ne add fel.

Ez az a pillanat amikor elfelejtheted hogy kinek kellene lenned és remek lehetőség hogy közelebb kerülj ahhoz aki valójában vagy. Elengedheted a környezeted feléd irányuló elvárásait. Csendessé válhatsz, helyet engedve természetes létednek, meghallgathatod őszinte belső hangod amitől erősebbé válsz illetve saját magad ura leszel.

Ha ezeket át tudod egy pillanatra is élni, rá fogsz jönni, hogy az élet legértékesebb ajándékai.