Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Karantén iroda, vagy home office?

Hollósy-Vadász Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Egy kutatás alapján az észak-amerikai munkavállalók közül, akik irodai munkát végeznek és most a karantén idején otthonról kénytelennek dolgozni három órával többet dolgoznak, mint amikor bejártak az irodaházakba. Ez a home office egyik legnagyobb hátrányára világít rá, vagyis arra, hogy az otthoni munkavégzés során az idő könnyen ki tud folyni az ember kezei közül, hiszen a munkára fordítandó idő, könnyen összekeveredik a magánéletre fordítandó idővel. A home office egyik legnagyobb előnye, hogy számos zavaró tényezőt ki lehet zárni, melyek az irodai munkavégzésből erednek. Erre az egyik legjobb példa, csökkenthető a zaj terhelés, hiszen nincsenek közvetlen közelségben a kollégák, akik esetleg hangosan beszélnek, telefonálnak, vagy videó konferencián vesznek részt. Ha az egyénnek sikerül megfelelő munkafelételeket kialakítania otthon, akkor a home office során a munkateljesítmény még emelkedhet is.

Sajnos előfordul, hogy a szervezetek úgy állnak át a home officra, hogy a vezetők fejében egy olyan kép alakul ki, hogy mivel a munkavállaló nem mehet sehová a karantén miatt, akkor ne napi 8 órát dolgozzon, hanem mondjuk napi 10-12 órát és ha már otthonról dolgozik, akkor ebédszünetét se vegye ki, fogyassza el az ételét a laptop mellett. Sajnos további rossz elvárása lehet a vezetőnek a munkavállaló felé, hogy álljon rendelkezésre a nap 24 órájában, azaz akár 22:00-kor is legyen elérhető, és készüljön a másnapi munkára, vagy tárgyalásra stb.

A föntebbi helyzetet úgy lehet a legegyszerűbben kivédeni, hogy a munkáltató már a home office elején tisztázza munkavállalóval, hogy mit vár el tőle a munkavégzése során és az egyes munkafeladatokra mennyi idő áll rendelkezésére. Ezzel az a gond, hogyha több személy él egyháztartásban gyakran ez nem kivitelezhető, nem lehet jól meghúzni a határokat és időpontokat tartani az egyes részfeladatok elvégzésével kapcsolatban, ha korlátozottak az IT eszközök pl. családban egy laptop van, amin a gyerekeknek kellene tanulniuk, alacsony az internet sávszélessége stb.

Abban az esetben, ha munkavállaló egyedül él egy lakásban, és még az IT eszközök is rendelkezésre állnak, akkor is csomó olyan lelki tényező lép fel a karantén idején, melyek csökkenthetik a teljesítményét pl. a megemelkedik a szorongás és a frusztráció szintje, aggódás az idős szülők miatt, illetve róluk való gondoskodás is egy komoly stresszforrás lehet a munkavállaló számára.

Hollósy-Vadász Gábor