Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Home office

Hollósy-Vadász Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Jelenlegi helyzetben egyre több szervezet áll át, arra, hogy a munkavállalói távmunkában otthonról dolgoznak. Ennek rengeteg előnye és hátránya van. Nem véletlenül a legutóbbi időkig több szervezetnek a vezetése, nem támogatta az otthoni munkavégzést, rosszabb esetben meg is tiltotta azt. E-mögött az húzódott meg, hogy a legtöbb vezető szerint a munkavállalók hatékonyabban dolgoznak, ha bent vannak az irodában. Ez részben igaz is, hiszen a legtöbb tanulmány szerint a személyes megbeszélések dinamikája jelentősen eltér a videó konferenciák dinamikájától. Más részről a személyes jelenlét hatásra a munkavállaó napi tevékenysége jobban ellenőrizhető és befolyásolható.

Az otthoni munkavégzés során a munkáltatónak sokkal pontosabban meg kell határoznia, hogy mit vár el a munkavállalótól, milyen feladatokat kell elvégeznie. Ez azért nagy különbség a klasszikus irodai munkához képest, mert a hangsúly áttevődik arra, hogy a munkavállaló a határidő lejártáig elvégezte-e a feladatát és ha igen milyen minőségben. Ezzel párhuzamosan a ráfordított munkaórák száma nem számít. A munkáltató számára az otthoni munkavégzés során az lesz fő szempont, hogy a munkavállaló elvégezze az adott munkát, viszont, hogy mikor az kevésbé fontos, ha tartja magát a határidőhöz. A távmunka során munkáltató szempontjából kevésbé fontos, hogy a munkavállaló melyik napszakban és hány órát dolgozik, a lényeg, megfelelő színvonalú munkát végezzen és tartsa be a határidőt.

Ez a munkavállaló szempontjából jól hangzik, de rengeteg csapdát rejthet magában. Egyrészt, azok az irodabérléssel kapcsolatos költségeket, amelyek eddig a munkáltatót terhelték mostantól a munkavállaló állja. Pl. a lakás napközbeni fűtési költsége, megemelkedett villanyáram felhasználás, szükség esetén nagyobb sávszélességet biztosító internet előfizetés. Ha túl nézünk a materiális dimenzión, akkor a home office könnyen elmagányosodást idézhet elő, hiszen a munkavállaónak nincsen lehetősége a kollégákkal semmilyen valódi szociális interakcióra, gyakorlatilag még egy jó poént se tud elsütni. Szintén lényeges pont, hogy a home office annak kedvez, hogy munkavállaló minél kevesebbet mozduljon ki otthonról (nyilván vészhelyzet idején ez egy nagyon nagy előny) a szociális értelemben beszűkül az élettere, illetve lecsökken a napi mozgás, ami hosszútávon mind mentális mind fizikális tüneteket okozhat. Ezt a tudatos odafigyeléssel mindenképpen szükséges kompenzálni pl. napi szintű edzés otthon, vagy futás a szabadban. Ezért fontos, lenne, hogy az otthonról dolgozó munkavállalók alakítsanak ki egy életritmust, legyen egy napi rutinjuk, mivel ez abban is tud segíteni: a munkavállaló el tudja határolni a munkaját a magánélettől. Az otthoni munkavégzés során a munkának sok esetben nincsenek időbeni (pl. a munkaidő végén kötelező elhagyni az irodát) és IT (laptopot használnak, ami könnyen mozgatható) korlátai, így végtelen mennyiségű időt és energiát lehet a munkára áldozni, még a főnükünk se szol ránk, hogy ne túlórázzunk, menjünk már haza.

Hollósy-Vadász Gábor