Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hogyan mutasd ki az érzelmeid?

Gesler Lili képe
Ellenőrzött szakember

Vannak emberek, akiknek ez könnyebben míg másoknak sokkal nehezebben megy - a praxisomban inkább az utóbbival találkozom sokat. Egy új kapcsolat kezdetén, vagy akár már a meglévőkben, ha fontos nekünk a másik, akkor van néhány trükk, amivel a tudtára adhatod, hogy szereted. A képesség az érzelemkifejezésre az érzelmi intelligencia egyik alapeleme.

Néhány nonverbális kifejezési lehetőség:

1.Szemkontaktus

Mindannyian úgy vagyunk ezzel, hogy azoknak az embereknek, akikre figyelünk és fontosak nekünk szeretünk a szemébe nézni.

Ha valakit nem kedvelünk, akkor inkább rá sem nézünk kerüljük őt a tekintetünkkel.

Az oxytocin termelés - ami egyfajta boldogság hormon - következtében kitágul a pupilla is, ami kíváncsiságot, izgalmat jelez.

2.Könnyű érintés

Akiket szeretünk, azokat szívesen megérintjük.

Ha valikvel beszélgetsz és néha megérinted biztosan érzékelni fogja a közeledésed. Ha egy érintés során pedig hirtelen elhúzódik, akkor valószínű nem nyitott a barátkozásra. A könnyed érintés nem összetévesztendő a szexuális töltetű vágy kifejezésével.

3.Odafordulás

A testbeszéd mindig árulkodik.

Az emberek odafordulnak, azokhoz, akiket szeretnek és eltávolodnak, azoktól akiket nem.

4.Tükrözés

Azok az emberek, akik egy hullámhosszon vannak sokszor automatikusan a beszélgetés közben másolják a másik testtartását.

5.Határok

Akiknek érdekesek, fontosan vagyunk, azok elrakják az akadályokat, amelyek köztünk lehetnek például székek, párnák vagy más kisebb-nagyobb tárgyak. Az asztalon lévő üvegekre poharakra is érdemes odafigyelni, inkább tőlünk oldalra helyezzük az aztalon és ne pedig kettőnk közé.