Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Hogyan lehetünk sikeresek az állás interjúkon?

Hollósy-Vadász Gábor képe
Ellenőrzött szakember

Ez egy nagyon aktuális kérdés, hiszen manapság a cégek folyamatosan arról számolnak be, hogy létszámbővítést terveznek, így számos üres pozíciót nyitnak, melyeket jól képezett, nyelveket beszélő fiatalokkal terveznek betölteni. De hogyan is lehetünk sikeresek az állásinterjún, hogyan nyerhetjük el a HR-es szimpátiáját.

Számos kutatás bizonyította, hogy szimpátia kialakulását jelentősen befolyásolja az első 10 – 15 másodperc. Ilyen rövid idő alatt nincs lehetősségünk alaposabban megismerni a másikat, ezért elsősorban a külsőből ítélünk. Így érdemes elegánsan felöltözni. Második tipp: készüljünk az interjúra, vagyis nézzünk utána a cégnek, de ne elégedjünk meg a felszínes információkkal, hanem alaposabban járjuk körbe a céget. Ez azért fontos, mert a legtöbb HR-es meg szokta kérdezni, hogy miket tudunk a cégről. Ha bizonyítani tudjuk, hogy bőséges információkkal rendelkezünk az egy jel a HR-es számára, hogy szorgalmasok, illetve motiváltak vagyunk. Harmadik jótanács: mindig saját magunkat adjuk, ne vegyünk fel egy tőlünk távolálló személyiséget. Ennek több oka is van. Egyrészt gyakran „kilóg a lóláb”, vagyis HR-es észreveszi, hogy nem magunkat adjuk. Ezekmellett nem tudhatjuk, hogy HR-es milyen személyiség jegyeket tart fontosnak, ő mire figyel.

Ha szántszándékkal kihagyunk az életrajzunkból elemeket pl. egy munkahelyet, akkor azt ne említsük az interjú során, mivel az gyanússá válik a HR-es számára, ha olyat tapasztal, ami az életrajzból hiányzik. Ehhez kapcsolódóan jó tipp, ha egy munkahelyet valamiért kihagyunk az életrajzból, akkor az így keletkezett lyukhoz írjunk be valamit. Pl. külföldre mentünk nyelvtanulás céljából. A másik bár becstelen, de jó módszer, hogy az életrajzunkba megváltoztatjuk az időpontokat. pl. X cégtől októberben jöttem el és Y cégnél csak februárban kezdetem dolgozni. Ehelyett azt írjuk, hogy X cégtől novemberben jöttem el és Y cégnél januárban kezdetem dolgozni. Decemberben pedig az ünnepeket töltöttem a családommal. Persze ahhoz, hogy ez működjen az interjú során nem szabad lebukni. A legritkább esetben szoktak a HR-esek a korábbi cégektől referenciát kérni, főleg arra vonatkozóan nem, mennyi időt is töltöttünk ott valójában.

Még egy fontos szempont, hogy a testbeszédünk és verbális kommunikációink összhangban legyen. Nagyon feltűnő, ha a kettő különbözik és általában arra utal, hogy a jelölt el akarja adni magát, vagy éppen hazudik. Erre a legjobb példa, ha a jelölt nagyon nyugodt kimért hangnemben beszél, de közben végig ökölbe szorított kézzel ül vel a HR-essel szemben és agresszív az arckifejezése. Többek között az idegen nyelvre váltás egyik oka is ez, mivel ha valaki nem anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet akkor az jelentősebb kognitív leterheltséget, okoz, így már nem marad energiája, hogy a testbeszédét tudatosan kontroll alatt tartsa. Emiatt érdemes idegen nyelvből is készülni az interjú elött.

Összeségében az állásinterjún figyeljünk arra, hogy az általunk elmondottak összhangban legyenek életrajzunkkal. Ne játsszuk meg magunkat, illetve figyeljünk arra, hogy nyelvi és testi kommunikációk összhangban legyenek egymással, valamint öltözzünk fel elegánsan.

Hollósy-Vadász Gábor

pszichológus