Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Gary Chapman Magyarországon

Gelsei Bernadett képe
Ellenőrzött szakember

Magyarországra érkezett Gary Chapman

Az 5 szeretetnyelv „atyja” a héten számos előadást tart országszerte

 Több éves előkészítő munka eredményeként Magyarországra érkezett dr. Gary Chapman, a világszinten elismert párkapcsolati szakértő,

az „5 szeretetnyelv” pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója, akinek munkássága milliók házasságára volt hatással. A szerző a töretlenül a New York Times Best Sellers-lista élvonalában lévő kötet megjelenésének 25 éves évfordulóján a héten Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Budapesten is teltházas előadásokat tart.

Az öt szeretetnyelvet – az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés nyelvét – világszerte ismerik és használják. Az itthon is igen nagy népszerűségnek örvendő szerző több évtizedes párterápiás tanácsadói tapasztalata alapján mutatja be hazánkban is a szeretet kimutatásának és befogadásának különbözőségeit, az egymás iránti szeretetkifejezés tanulhatóságát, és az ezek indukálta gyökeres változások lehetőségét a kapcsolatokban.

Több okból is komoly jelentőséggel bír ez látogatás, hiszen a távolság miatt Európában ez idáig nem igen volt személyes találkozási lehetőség a szerzővel, az igény viszont óriási, ahogy ezt a szervezés során akár a környező országok visszajelzéseiből is érzékelhettük – nyilatkozta a mai sajtótájékoztató kapcsán dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.  Mint fogalmazott: társadalmilag is érzékelhető változásokat hozhat a családok életén keresztül, ha a párok megismerik egymás szeretetnyelvét, és tudatosan alkalmazzák azt a másik iránti figyelem és törődés kifejezésére, amely a tartós és mély szeretetkapcsolat irányába fordíthatja a házasságokat.

A sajtótájákoztatón megkérdeztem tőle, hogy milyen visszajelzéseket kap a szakemberektől. Azt mondta, hogy nagyon sokan használják illetve építették be valamilyen szinten az 5 szeretetnyelvet a segítői munkájukba . Egységesen azt jelezték vissza neki, hogy nagyon hasznosnak gondolják a tanácsadói munkában bármilyen terület is legyen az.

A magyar kiadó, a Harmat kiadó, pedig jövő év elején jelentet meg egy könyvet ,amely egy módszertani útmutató lesz a szakemberek számára, hogyan használják a módszert. Chicágóban létesül a Chapman központ, ahol szintén különböző tanfolyamokat és tréningeket is tartanak a szakemberek számára.

Én személyesen holnap fogok találkozni vele, ahol beszámolok neki a saját tréning tapasztalatomról és kérek is hozzá még tanácsot tőle:).

Íme egy rövid kis videó a sajtótájékoztatóról.

https://youtu.be/mAY9BpzgvDw

Gary Chapman március 27-én, hétfőn a Debreceni Kölcsey Központban, 28-án, kedden a Pécsi Kodály Központban, 30-án, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában, 31-én pedig 14 és 18 órai kezdettel a Budapest Kongresszusi Központban tart előadásokat az életre szóló szeretet gyakorlatáról. Március 29-én, szerdán 18 órától pedig az Allée bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában találkozhatnak a népszerű család- és párterapeuta íróval az olvasók.

Dr. Gary Chapman Az 5 szeretetnyelv® című legismertebb kötete eddig 11 millió példányban kelt el csak angol nyelvterületen, és ötven különböző nyelvre fordították már le világszerte. Magyarországon 15 éve jelent meg az első könyve a Harmat Kiadó gondozásában, és mára a szerző ezidáig közel 40 kötetét adták ki magyarul, amelyek több százezer példányban keltek el hazánkban is.