Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Friss kutatás igazolja, hogy az Alpha-Stim a szorongástól, depressziótól szenvedők 83%-ának segít

PszichológusKereső képe

Az Alpha-Stim egy friss amerikai kutatása meglepő eredményeket talált, melyek bebizonyították, hogy a Kraniális Elektroterápiás Stimuláció (CES) az egyik legjobb módszer a szorongás kezelésére.

Ebben az 5 hetes kutatásban 108, szorongással diagnosztizált személy vett részt [1]. Az vizsgált személyek egyik csoportja valós CES kezelést kapott naponta 60percen keresztül, míg a kontroll csoport egy ugyanolyan, de inaktív készüléket viselt egy órán át, mely nem bocsátott ki elektromos impulzusokat.

Az aktív, működő készüléket használók 83%-a  50%, vagy annál nagyobb javulást mutatott az 5 hetes kísérlet végére. Az aktív kezelést kapott csoport több, mint 3x nagyobb javulást mutatott, mint az inaktív készüléket használók csoportja.*

Az Alpha-Stim az aktív kezelést kapott  felhasználók 82 %-a több, mint 50%-os állapotjavulásról számolt be, ami 12x nagyobb, mint az inaktív eszközt kapott kontroll csoport eredménye.

Az Alpha-Stim egy Kraniális Elektroterápiás Stimulátor (CES). Az Alpha-Stim mikroáram egyedi hullámformája az agytörzs megfelelő idegsejt-csoportjait aktiválja. Ezek az agysejt-csoportok termelik  a szerotonin és acetilkolin nevű vegyületeket, melyek az idegrendszerben található különböző idegsejtek működését befolyásolják. Az idegsejtek elektromos és vegyi működésének megváltoztatásával az Alpha-Stim képes bizonyos agyi területeket aktivizálni, míg más területek működését csökkenteni. Ezen változtatások nyugodt, relaxált érzést keltenek, megemelkedett mentális fókusz és a stressz csökkenése mellett.

Ezek a hatások akár már egy kezelés után is felléphetnek, míg az ismeételt kezelések igazoltan növelik a hatás erejét ás tartósságát. Számos esetben a változás stabil és állandó maradt, ami azt mutatja, hogy az Alpha-Stim technológia által kiváltott kémiai és elektromos változások visszaállították a normális működést.

Az Alpha-Stim AID (szorongás, inszomnia, depresszió) egy letisztult, modern megjelenésű eszköz, melynek digitális kijelzőjéről minden információ jól leolvasható. Az Alpha-Stim készülékek a legtöbbet kutatott orvostechnikai eszközök a világon, több, mint 180 lezárult kutatással, és számos folyamatban lévővel a hátuk mögött. A klinikai kutatók által igazolt eredmények bizonyítják, hogy a stressztől szorongástól, depressziótól, inszomniától szenvedő felhasználók 93%-a jelentős javulást észlelt a kezelések során. Az Alpha-Stim eredményei általában az első kezeléstől érezhetőek, hatványozódnak, és tartósak. Ezek okán számos gyakorló szakember alkalmazza az Alpha-Stimet a praxisában, sokan bérbe is adnak készüléket a klienseiknek.

A termék honlapjának címe: www.MediStim.hu

Referencia:
[1] Barclay TH, Barclay RD. A Clinical Trial of Cranial Electrotherapy Stimulation for Anxiety and Depression Related Disorders. Presented at the American Psychological Association National Conference, Honolulu,  July 2013. Journal of Affective Disorders, In Process, 2014.

*A kezelés előtti mérésekből kiderül, hogy a két csoport között nem volt statisztikai szempontból szignifikáns eltérés a depresszió, szorongás, életkor, nemek, alkalmazott gyógyszerek tekintetében.