Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Férfiként: hogyan kezdeményezzünk az internetes társkeresésben?

Polla Adrienn képe
Ellenőrzött szakember

Ez a cikk elsősorban azoknak a férfiaknak szól, akiknek nehézséget jelent a való életben ismerkedni, és nem tudják, hogyan vágjanak bele az internetes párkeresésbe, vagy rossz tapasztalataik miatt elbizonytalanodtak abban, hogy egyáltalán lehetséges neten társat találni. A témát három nagyobb egységre tagoltam: hogyan ne írjunk a nőknek, mi tetszik a nőknek, és végül, hogyan csináljuk jól.

1) Hogyan NE írjunk a nőknek?

Sablonosan, általánosan. Hogy ez mit jelent? Például:

„Szia, mizu?”

„Hogy vagy?”

„ Szia! Nagyon szimpatikus vagy, szeretnék veled megismerkedni.”

Az is érdemes elkerülni, hogy egy hosszú bemutatkozó szöveggel indítunk magunkról, mert ebből a nőknek úgy fog tűnni, hogy magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem iránta érdeklődünk. Ráadásul tűnhet úgy, hogy mindenkinek elküldjük ezt, hátha valakinek tetszik, és válaszol. A nők ezt megérzik, tudják.

A probléma ezzel az, hogy a nők nem szeretik magukat egynek érezni a sok közül. És higgyük el, sok olyan üzenetet kapnak nap, mint nap, mint a fent felsoroltak. Ebből aztán az fog következni, hogy az ilyen típusú üzeneteket unalmasnak bélyegzik, és nem válaszolnak rá. Amit, ha férfiként az ember tapasztal – hogy nem írnak vissza a nők – igencsak el tud kedvetleníteni, rombolja az önbizalmat, és elkedvetlenít a további próbálkozásoktól. Pedig a probléma csak onnan jön, hogy nem a megfelelő módon írtunk nekik. A nők figyelmét fel kell kelteni. És ebből következik a következő pont:

 

2) Mi tetszik a nőknek?

 

A nőknek az tetszik, ha az egyediségük, különlegességük van hangsúlyozva. Tetszik nekik, ha magabiztosak, ugyanakkor udvariasak és kedvesek velük. Szeretik, ha azt érzik, hogy a nekik elküldött üzenetet csak és kizárólag nekik címezték. Megfogja őket az, ha az adatlapjuk alapján kapnak személyre szóló visszajelzést. És a bókok, az elismerések, a kedvességek mindig jól esnek.

És most nézzük, hogyan.

 

3) Hogyan írjunk a nőknek?

 

Nézzük először a helyesírást. Nagyon fontos, mert a nők ebből kapják meg az első benyomást. Ha helyesírási hiba mentesen, a szavakat nem szlengként használva írunk, máris nagy esélyünk van, hogy kulturáltnak és udvariasnak fognak tartani a nők.

Mielőtt írnánk a kiszemelt hölgynek, érdemes lehet végigböngészni az adatlapját. Ha van valami, ami különösen megfog – akár a kinézetében, akár a megadott információkban – jó alapul szolgálhat a beszélgetés kezdeményezéséhez. Pl. „nagyon megfogott valami abban, ahogyan nézel”.

Első tehát, hogy legyen az üzenetben személyes tartalom, ami csak neki szól. Általában érződik az is, hogy valaki mennyire őszinte ilyenkor, érdemes igazat írni, mert a „Szép a szemed, van kedved ismerkedni?” stílusból ismét érződik, hogy elküldhették akár 100 nőnek is.

És a másik, ami fontos – főleg beszélgetések kezdeményezésekor, akár chat programoknál – hogy olyan kérdést tegyünk fel, amire jó eséllyel nem az igen/nem vagy más egyszavas választ kapjuk majd. Az általánossága mellett ezért nem célszerű a „Hogy vagy?” kérdés, hiszen könnyen kaphatunk egy „Jól.” választ, amivel nem lendítettük előre a beszélgetést.

Jobb ötlet így fogalmazni:

„Hogy telik/telt a napod?”

 „Mivel foglalkozol/mit csinálsz épp?”

„Mi járatban vagy erre/miért regisztráltál?”

Ha nem egyszavas válasz érkezik, akkor a hölgy által megadott információkból már könnyebb új kérdést feltenni, amitől szinte egy csapásra be tud indulni a beszélgetés.

Például:

F: „Mit csinálsz épp?”

N:„Főzök.”

F: „Szeretsz főzni?”

N: „Igen, nagyon.”

F: „Ez nagyon szimpatikus. És erről jut eszembe, vannak hobbijaid? Mi szeretsz csinálni szabadidődben?”

A nő válaszából itt már akár közös kapcsolódást is lehet találni, például kiderülhet, hogy mindketten szerettek kertészkedni vagy extrém sportolni. Ha van egy közös téma, arról már könnyen el tudtok beszélgetni. Ennek a beszélgetést felvezető résznek tehát az a lényege, hogy találjatok közös témát, valamit, amit hasonlóvá tesz benneteket.

Mindezek fényében láthatjuk, hogy nem kell megijedni az internetes társkereséstől. Az esetek nagy részében a nők azért nem írnak vissza, mert nem volt elég személyes az üzenet. Ha viszont sikerült felkelteni az érdeklődésüket, elindulhatunk a közös téma keresésének irányába.