Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Fedezd fel a boldogtalanság 8 titkát!

Szekeres Kristóf képe
Ellenőrzött szakember

A boldogtalanság a célunk? Nincs más dolgunk, csak a lentebbi 8 pontot követni. Ha így teszünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elérjük azt a célt, hogy rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. A boldogtalansághoz vezető egyik és jól kikövezett út, hogy rossz kapcsolatban legyünk a körülöttünk lévő emberekkel és magunkkal.

Mit tehetünk még ezen felül? Ha nem fogadjuk el magunkat, ha nem érezzük szeretve magunkat, akkor biztosan jó úton járunk. De hogy bizonyosak legyünk magunkban, kövessük ezt a 8 lépést a boldogtalanság felé:

1. Mérjük össze bátran a saját sikereinket a másokéval!

Mivel mindig lesz valaki, aki (látszólag) többet ért el (ide helyettesítsük be bátran a nekünk fontos dolgokat), mint mi, ezért ha a célunk a boldogtalanság, akkor bátran vessük össze az ő és a mi életünket! Gondoljunk bátran arra, hogy nekünk mi nincs, ami a másiknak van és így már meg is tettük az első lépést a boldogtalanság felé!

2. Higgyük és gondoljuk azt, hogy mindenkinél jobbak vagyunk!

Kritikusnak lenni a legnehezebb. Pontosan azért, mert ha kritizálunk valakit, vagy valamit, akkor az azonnal azt az érzést kelti, hogy jobbak vagyunk a másiknál. Ezt elviselni viszont nagyon nehéz és ezzel még a kapcsolataink is bizonyosan leépülnek és ha egyszer az összes kapcsolatunk leépült, a boldogtalanság garantált!

3. Időzzünk sokat a múltban!

A nosztalgia és a múltba révedés mindenképpen sokat segít akkor, ha szeretnénk a jelenben (és a jövőben) rosszul érezni magunkat. Az életünk valaha csodálatos volt és ártatlan, miért ne időzzünk ebben? A múltba révedés tökéletes eszköze annak, hogy ne alakítsuk a jelenünket és kimunkáljuk a boldogtalansághoz vezető utat.

4. Gondoljunk mindig elsőként magunkra!

Ez egy nagyon jó módszer arra, hogy ne szeressen minket senki (ez pedig nagyon jó állapot ahhoz, hogy boldogtalanok legyünk). Ha egy kapcsolat egyoldalú és az egyik fél mindig az első helyen szerepel, akkor nem szeretet/szerelem van jelen, hanem inkább a hatalom. Ha mindig első helyre tesszük magunkat, az kiváló út ahhoz, hogy a kapcsolataink megromoljanak és így boldogtalanabbak legyünk!

5. Feltételezzük azt, hogy mindenért felelősek vagyunk!

Balesetek történnek, vannak emberek, akik szerencsésebbek és vannak, akik kevésbé szerencsések. Ha azt gondoljuk és úgy döntünk, hogy mindenért mi vagyunk felelősek (például az időjárásért, vagy mások döntéseiért), akkor nagyon jó eszközt kaptunk a kezünkbe, hogy a boldogtalanság rögös útján továbbhaladjunk!

6. Ragaszkodjunk a végletekig a saját igazságunkhoz!

Valószínűleg sok (vagy éppen kevés) esetben igazunk van. De ha végletekig ragaszkodunk ahhoz, hogy mindig, mindenhol és mindenkor igazunk van, akkor bizonyosan jó úton haladunk arra, hogy a kapcsolatink megromoljanak és emiatt mi is elveszítsünk egy-egy, nekünk fontos kapcsolatot. Biztosítva így, hogy elérkezzünk a boldogtalansághoz vezető rögös utunk céljához!

7. Mindig magunkat tegyük utolsó helyre!

Mindenki számít, senkinek nem kellene többnek, sem kevesebbnek lennie a másiknál. A boldogtalanság garantált, ha nem képviseljük magunkat és a saját hitelességünket  a kapcsolatainkban. Sokszor természetesen nem kaphatjuk meg, amit szeretnénk, de bizonyosan vannak helyzetek, amikor másoknak kell a mi érdekeink szerint cselekedni. De mi ne tegyünk így és soha ne is törekedjünk arra, hogy mi is számítunk, mert akkor bizony nehezebb lesz elérni a boldogtalanságot!

8. Kerüljünk mindenféle önismeretet, pszichológust!

Ha pedig az eddigi nem lett volna elég, akkor tartsuk távol magunkat mindenféle pszichológustól, mentálhigiénés szakembertől, hiszen az önismeret hiánya mindenféleképpen hasznos lehet, ha szeretnénk minél boldogtalanabbak lenni.

SzK