Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Elindulok, útra kelek, élek!

Nádai Ivett képe
Ellenőrzött szakember

A minap a változáshoz kerestem képeket. Így akadtam rá Ben Gossens alkotásai közül az egyikre Time to go címmel. Ha 10 másodpercnél tovább nézed a képet elindul a lépcső... 
Ha kicsit nyitva tartod a szemed, meglátod, hogy folyamatosan változnak a dolgok körülötted és benned. Apró módosulások történnek nap mint nap. Kérdés, hogy észre vesszük-e őket a nagy rohanásban?

Nem egy kliensem és ismerősöm profi az időgazdálkodásban, maximálisan elégedett a karrierjével, van anyagi stabilitása, de nincs ideje kiélvezni a munkája gyümölcsét.

Feszült, szorong, elégedetlen. Rengeteget vállal, úgy érzi élete mókuskerék. Változtatni szeretne. A cselekvések emberei ők. Mások talán irigylik őket az életmódjukért, sikereikért.

Mégis, mintha a teljesítés, megfelelni akarás átvette volna az irányítást. Mégis hiányzik a belső béke, a harmónia ilyenkor.

Tudunk-e jelen lenni? Tudunk-e mértéket tartani? Nemet mondani, mikor már a többedik lehetőség kopogtat be az ajtónkon? Képesek vagyunk-e pihenést választani a teljesítmény helyett? Élvezzük-e a csendet, az ízeket, fényeket, színeket? Igen nehéz. Viszont, amikor félreteszem a teendőim listáját, a munkát, terveket vagy épp a múltbéli félelmeket, sérelmeket és JELEN VAGYOK, megtörténik a hétköznapi csoda.

Frissítőként kipróbálható élmény ajánlataim:
Leülni és 4 percig szavak nélkül nézni egymást a pároddal vagy legjobb barátoddal.
Élvezni egy forró fürdőt és nem gondolni munkára, listákra, sérelmekre.
Rendelni egy finom vacsorát és kiélvezni az ízeket, illatokat, társaságot és a nyugit.

Szánj időt magadra, és ÉLVEZD, HOGY ÉLSZ! Minden nap csak egy kicsikét!