Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Egy újabb sikeres "CÉLET"

Malindovszkyné Nádai Ivett képe
Ellenőrzött szakember

"Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célodat, hanem , ha nincsenek céljaid."

A céljainkkal érdemes tudatosan foglalkozni. Előnyös komolyan tervezni, valamint lépésről lépésre megvalósítani, amit szeretnénk. A tapasztalatok azt igazolják, hogy a leírt és időhöz kötött célokat, sokkal nagyobb arányban érik el az emberek. Erre remek példa a Yale Egyetemen végzett felmérés, mely szerint csupán a végzős hallgatók 3 százalékának voltak leírt, konkrét céljai. 20 év múlva ez a 3 százalék tehetősebb volt, mint a másik 97 százalék együttvéve. 

Remélem, ez elegendő ösztönzés az olvasónak, hogy a következő gyakorlat elkezdéséhez papírt és tollat ragadjon  vagy Új Dokumentumot nyisson a szövegszerkesztőben.Talán szokott is ilyen listákat készíteni. 

SIKERTIPP: Készítsen céllistát a tervei kijelölésével.

Küzdje le a kifogásokat: Nincs időm, tollam, energiám, ötletem; zavar a kollégám; beteg a macskám; úgysem leszek sikeres.

Cselekedjen, amint megteheti! Zárja ki a zavaró gondolatokat! Figyeljen arra, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy elégedett legyen az életével!

 1. Gondolja végig, jelenleg melyek a
 Személyes/Egészségügyi/ Családi/ Anyagi/ Karrier/ Egyéb céljai?

 2.Ezt követően konkretizálja:
 Mit, mikor, hol, hogyan, kivel szeretne megvalósítani?
 Akár készíthet táblázatot a konkrét lépésekről, teendőkről. Olvassa át a terveket. Gondolja végig, reális-e az időbeosztása, elvárásai. Például egy 2 év alatt kialakult szokáson lehetetlen módosítani pár nap alatt. Így tehát bátran korrigáljon a folyamat közben is.

 3. Cselekedjen!
 A célok megvalósítása sikerélményt és önbizalom növekedést eredményez. Elegendő, ha lépésről lépésre halad. Ne akarjon mindent egyszerre! Állítson fel fontossági sorrendet!

 4. Legyen következetes önmagával!

Inkább kisebb lépéseket tegyen. Kitartás, türelem. Arra koncentráljon, amivel éppen folgalkozik. A befektetett munkája meghozza gyümölcsét.

 5. Gyűjtse be az elismerést
 A szépségért, irigységért és elismerésért keményen meg kell dolgozni. Értékelje a jó teljesítményét pozitívan! Fogadja nyitottan az elismerést. Értékelje saját befektetett energiáit is. Az álszerénység helyett vállalja büszkén az eredményeit, erősségeit is.

Jó tervezést és eredményes megvalósítást kívánok!

Ha további ösztönzésre van szüksége, kérdezzen és keressen bizalommal!