Ugrás a tartalomhoz

Jelenlegi hely

Birminghami általános iskola betiltja az energiaitalt

PszichológusKereső képe

Már 11 éves diákok is függőséget alakítottak ki az energia ital miatt, napi több dobozt fogyasztva, ezért az iskola vezetése úgy döntött, hogy a magas dózisú koffeint tartalmazó energiaitalokat kitiltja az intézményből.

Nem csak a forgalmazást tiltották be, de ha egy diákot rajtakapnak, hogy energia italt fogyaszt, azt elveszik tőle, és további büntetést is kap, amennyiben ez megismétlődik.

Az egészségharcos diri, Peter Slough akkor döntött így, mikor azt tapasztalta, hogy a diákok iskolába menet reggeli helyett energia italt fogyasztanak. Azt mondta: Ezen koffein tartalmú italok, kombinálva a hiányos táplálkozással felelősek azért, hogy a gyerekek nagy száma nem tud végigülni és koncentrálni egy tanórát.
Úgy döntöttünk, hogy kiássuk a csatabárdot. Tudjuk, hogy a hetedikesek is fogyasztanak energiaitalt, hozzászoknak, ami aggasztó mértéket kezd ölteni.
Ezek energiaitalok. Azért vannak, hogy egy energia löketet adjanak, de ha azzal a mennyiságű édességgel kombinálják, amit a gyerekek fogyasztanak, akkor máris megvan a katasztrófa receptje!

A birminghami Small Health School tanulóinak szülei támogatják a kezdeményezést. Egyikük azt mondta:  A gyermekem mesélte, hogy több diáktársa is elaludt az órán, amikor az energiaital hatása elmúlt. Annyira ártalmas, mint az alkohol, semmi helye az iskolákban!

A British Soft Drinks Association (Brit Üdítőital Egyesület), melynek a nagy energiaital forgalmazók mind tagjai ugyancsak támogatják a lépést: „Tisztában vagyunk vele, hogy az energia italok nem gyerekeknek valók!”

Forrás: Metro.co.uk